Back

ⓘ Shpërblime - Sali Bashota, Hobi, Republika e Raguzës, Arbër Elezi, Tarëk Akan, Mickey Rourke ..
                                               

Sali Bashota

Sali Bashota ka lindur me 1959 ne Cerovik te Kosoves. Studimet e larta te letersise shqipe i ka kryer ne Prishtine ku edhe ka magjistruar dhe doktoruar shkencat filologjike. Eshte mesimdhenes i Letersise se Romantizmit ne Fakultetin e Filologjise, kryeredaktor i revistes letrare "Jeta e re" dhe drejtor i Bibliotekes Kombetare ne Prishtine. Shkruan poezi, ese dhe studime. Eshte nderuar me çmime dhe shperblime letrare: "Pjeter Bogdani" 1999, te SHKSH, "Pena e arte" te revistes "Fjala" 1990 dhe 2000, "Gjon Nikolle Kazazi" 1997 etj. Botoi keto vepra: "Albumi i grisur" 1986, "Zogu me profil vje ...

                                               

Hobi

Hobi eshte nje aktivitet te cilin nje person e ben per kenaqesi personale dhe jo per ndonje shperblim. Duke ushtruar nje aktivitet te caktuar personi i zgjeron njohurite e tij, fiton pervoje dhe shkathtesi dhe vendos kontakte me pesona tjere te cilet merren me aktivitetin e njejte. Per ushtrimin me sukses te nje veprimtarie hobi personi mund te vleresohet me shperblime te ndryshme por thelbi i hobit eshte kenaqesia personale. Si hobi mund te konsiderohen: arti, muzika, vallezimi, piktura; modelimi, enigmatika, programimi, shkenca p.sh astronomia, matematika; sporti; pastaj drugdhendja, pem ...

                                               

Republika e Raguzës

Republika e Raguzes ishte nje fuqi detare ne Detin Mesdhe. thumb|left|Territorium der Republik auf einer Karte des 17. Jahrhunderts Sulltani qe merrte tribut ne vlere prej 500 dukateve pas pushtimit te Kostandinopojes e rriti tributin ne 3000 dukat. Kete e beri pasi qe, nje pjese e refugjateve iku ne Republiken e Raguzes ; per mbajtjen e tregu Komneneve, gjer. Comnenen, Laskareve, gjer. Laskaren, Palazogeve, gjer. Paläologen, dhe Kantauzeve, gjer. Cantaouzenen, dhe se kishin pranuar intelektual te njohur si: Jonas Laskain, gjer. Joannes Laskaris, Demetri Çalkondilin, gjer. Demetrius Chalco ...

                                               

Arbër Elezi

Arber Elezi, i lindur ne Gjilan, Kosove eshte nje fotograf shqiptar. Ka perfunduar Fakultetin per Fotografi te Dasmave dhe Portreteve ne "Universitetin e New Yorkut ne Amerike". Per punen e tij si fotograf ka marre shperblime si: Vendin e pare ne Samitin Nderkombetar per Fotograf dhe Kamerman qe u mbajt per here te pare ne Ballkan, organizuar nga "Magic Lens Group".

                                               

Tarëk Akan

Tarık Tahsin Üregül ishte aktore dhe producente turk. Ai ka qene aktore qe nga viti 1970. Ai ka aktruar ne 110 filma dhe ka fituar shume shperblime ne festivale te ndryshme perfshire ne Cannes dhe Berlin. Ai ka aktruar ne shume filma me zhaner komedi-romance. Me vone, ai luajti ne zhanre politike dhe drame. Ai ka pasur kancer ne mushkeri dhe eshte trajtuar mbi nje vit. Ne diten e hershme te 16 shtatorit 2016, ai vdiq ne moshen 66 vjeçar ne kujdesin intensiv ne nje spital private ne Stamboll.

                                               

Mickey Rourke

Philip Andre "Mickey" Rourke, Jr. eshte aktor, skenarist dhe ish-boksier amerikan, i cili ka aktruar ne filma aksion, drama dhe thriller. Gjate viteve 1980, Rourke luajti ne Diner, Rumble Fish, 9½ Weeks, dhe u levdua per rolet e tij ne Barfly dhe Angel Heart. Ne vitin 1991, Rourke, i cili ishte trajnuar si boksier ne vitet e hershme te tij, la aktrimin dhe u be boksier profesional per nje periudhe. Ai luajti role mbeshtetese ne disa filma te mevonshem, si The Rainmaker, Buffalo 66, The Pledge, Get Carter, Once Upon a Time in Mexico dhe Man on Fire. Ne vitin 2005, Rourke u rikthye ne skenen ...