Back

ⓘ Sigurime - Demografia e Belgjikës, Birger Larsen, Maltin Korkuti, Bursa, ekonomi, Instituti Arsimor Vëllezërit Kajtazi, Banka Emporiki ..
                                               

Demografia e Belgjikës

Belgjika ka rreth 10.584.534 banore. Perbehet nga Flamanet te cilet kane prejardhje gjermane dhe flasin gjuhen holandeze. Ne strukturen e popullsise marrin pjese me afersisht 60%. Valonet jane keltet e romanizuar qe flasin gjuhen frenge dhe marrin pjese me 38% te popullsise se Belgjikes. Sa i perket dendesise se popullsise Belgjika eshte nder vendet e para ne bote me 322 banore ne km 2. Perqindja e punesimit ne sektore; Bujqesi e pylltari:3%, Xehtari: 0.3%, Fabrika: 23.3%, Rryma, gasi, uji: 0.9 %, Ndertimtari: 7 %, Tregeti, sherbime e turizem: 18.1%, Transport, komunikim:7.6% Financa, sigu ...

                                               

Birger Larsen

Birger Hvirring Larsen ishte futbolliste daneze. Gjate gjithe karrieres se tij si futbolliste ka luajtur ne skuadren Boldklubben Frem. Ai poashtu ka luajur edhe ne kombetaren daneze. Pas perfundimit te karrieres se tij, ai ka punuar me sigurime. Tani ai eshte ne pension.

                                               

Maltin Korkuti

Maltin Korkuti eshte aktualisht Drejtor i Pergjithshem i Bankes Credins dhe mban kete post qe nga viti 2014. Para postit te drejtorit te pergjithshem Korkuti mbante postin e zv. Drejtorit te Pergjithshem. Ai eshte gjithashtu bashkethemelues i Credins Institute. Eksperienca e tij 20 vjecare shtrihet ne sherbime bankare, financime, investime, sigurime, operacione thesari etj.

                                               

Bursa (ekonomi)

Bursa eshte nje treg i organizuar per aksionet, huane, valuten, apo mallra te caktuara. Bursa eshte nje vend ku shoqeri aksionare, ndermarrje dhe firma te ndryshme private drejtohen per te ngritur fondin e investimeve dhe siguruar kapitalet e tyre. Sigurimet tregetohen nga anetaret e burses, qe veprojne si agjente dhe kryetare. Shumica e bursave kane nje vend real ku komisionere dhe tregetare takohen per te kryer urdherat e institucioneve dhe investoreve individuale qe perfaqesojne per te blere dhe shitur sigurime. Cdo burse vendos kerkesat e veta per antaresim. Bursa e Nju Jorkut ka kerke ...

                                               

Instituti Arsimor Vëllezërit Kajtazi

Instituti Arsimor Vellezerit Kajtazi eshte nje shkolle jo publike ne Republiken e Shqiperise. E krijuar ne vitin 2001 me licensimin e Ministrise se Arsimit dhe Shkecnave te Republikes se Shqiperise ne periferi me qytetin e Tiranes ne Komunen Vaqarr me pas ne vitin 2002 hapi degen e saj ne qytetin e Durresit. Ne vitin e 2001 ne Instituti Arsimor Vellezerit Kajtazi zhvillohej arsimi baze 8-vjeçare dhe ai i mesem 4 vjeçare. Novacioni qe solli kjo shkolle ishte fillimi i hapjes se degeve te profilizuara 5-vjeçare te shkollave te mesme ne Tirane dhe Durres si profili ekonomist i mesem dhe profi ...

                                               

Banka Emporiki

Banka Emporiki u themelua ne 1907, u regjistrua ne "Bursa e Athines" qe ne 1909 dhe sot eshte nje nga bankat tregtare Greke me te fuqishme. Ne qershor 2000, Banka Emporiki hyri ne nje koalicion me grupin bankar nderkombetar Crédit Agricole i cili pervetesoi si fillim 6.7% te aksioneve te Bankes Emporiki. Mbas ofertes nga Crédit Agricole ne qershor 2006 per blerjen e 100% te aksioneve nga Banka Emporiki, ky grup tashme zoteron 72% te aksioneve te bankes dhe pjesa tjeter zoterohet nga rreth 46.000 aksionere. Banka Emporiki eshte aktive ne tregjet e huaja dhe ato vendase duke ofruar nje game ...