Back

ⓘ Politikë - Politika, Tirana - personalitete: politikë, Politikani, Platforma e Kuvendit Evropian për Shekullarizmin në Politikë, Flamuri i kuq, politikë ..
                                               

Politika

Politika, fjala vjen nga greqishtja pólis, "shtet qytet" apo "bashkesi e shumfishte". Politika eshte pergjigje ndaj problemeve te shoqerise me ane te vendimeve te detyrueshme per gjithe shoqerine, eshte marredhenie ndermjet njerezve, grupeve a shoqerive lidhur me vendime a mosvendime te detyrueshme per gjithe shoqerine ose ndermjet shoqerive si dhe per zbatimin dhe ndryshimin e ketyre vendimeve. Konceptimi i politikes sipas Max Weber: "synimi per pjesmarrje ne pushtet ose per ndikim ne shperndarjen e pushtetit qofte nepermjet shteteve, qofte brenda nje shteti ndermjet grupeve me pushtet te ...

                                               

Tirana - personalitete: politikë

                                               

Politikani

Politikani eshte nje person qe merret me politike. Ky definicion, jo rralle here, merr konotacion te pergjithesuar pergjate linjave shoqerore. Ky artikull ne lidhje me Politika eshte i cunguar. Mund te ndihmoni Wikipedine duke e permiresuar.

                                               

Platforma e Kuvendit Evropian për Shekullarizmin në Politikë

European Parliament Platform for Secularism in Politics respektivisht ne shqip Platforma e Parlamentit Europian per Sekularizmin ne Politike eshte nje lidhje gjitheperfshirese per te tera partite Anetare te Parlamentit Europian, die sich nach eigenem Selbstverständnis für den Sekularizmin einsetzen. Vorsitzende ist die niederländische Politikerin Sophie in t Veld.

                                               

Flamuri i kuq (politikë)

Ne politike, nje flamur i kuq eshte kryesisht nje simbol i socializmit, komunizmit, Marksizmit, sindikatave, politikes se majte dhe historikisht te anarkizmit; ajo eshte shoqeruar me politiken e majte qe nga Revolucioni francez. Socialistet adoptuan simbolin gjate revolucioneve te vitit 1848 dhe ai u be nje simbol i komunizmit si rezultat i perdorimit te tij nga Komuna e Parisit e vitit 1871. Flamujt e disa shteteve komuniste, perfshire Kinen, Vietnamin dhe Bashkimin Sovjetik, bazohen ne menyre te qarte ne flamurin origjinal te kuq. Flamuri i kuq perdoret gjithashtu si nje simbol nga disa ...

                                               

Greva e urisë e ish të përndjekurve politikë (2012)

Greva e urise e ish te perndjekurve politike eshte nje greve qe nisi me 21 shtator 2012 ne Tirane nga rreth 20 ish te perndjekur politike gjate viteve te komunizmit. Greva nisi vetem per qellime ekonomike, pasi kerkojne qe shteti shqiptar ti paguaje per vitet e vuajtjes ne burg. Gjate greves, dy greviste Gjergj Ndreca 51 vjeçar dhe Lirak Bejko 47 vjeçar i vune zjarrin vetes me benzine ne shenje proteste per neglizhencen qe po u bejne strukturat shteterore. Greva u mbyll ne diten e saj te 31-te. Greva u denua pothuajse nga te gjitha deget e shoqatave te perndjekurve politike si nje greve po ...