Back

ⓘ Ngjarje - në tokë, në Tiranë, Festa, 2003 në film, 2006 në film, Lista e dekadave ..
                                               

Ngjarje në tokë

Ngjarje ne toke libėr me poezi me autor Preç Zogaj. Shtepia botuese: Tirana Times. Viti i botimit 2011. Faqet e librit 368. ISBN 978-9928-4038-5-8 Ngjarje ne toke, nje permbledhje e vepres se poetit dhe politikanit shqiptar Preç Zogaj, flet per pervojen kolektive te popullit shqiptar gjate periudhes qe çoi drejt renies se komunizmit ne Europen Lindore dhe menjehere pas saj. Vargjet e Zogajt, te krijuara midis viteve 1985 - 2010, jane nje analize e brendshme e nje populli qe, pas disa dekadash, sapo doli nga nje prej diktaturave me te izoluara dhe me te egra te botes. Vepra ka nje karakter ...

                                               

Ngjarje në Tiranë

                                               

Festa

Festa eshte dite e shenuar e cila kremtohet nga populli. Ka disa lloje festash, si pshm. festa kombetare, festa nderkombetare, si dhe ato te niveleve me te ulta. Dite e shenuar qe kremtohet çdo vit per te perkujtuar nje ngjarje te rendesishme ne jeten e nje populli; dite qe dallohet nga te tjerat se lidhet me nje ngjarje te caktuar te gezuar; ngjarje e gezueshme per dike.

                                               

2003 në film

                                               

2006 në film

                                               

Lista e dekadave

Kjo eshte nje liste e dekadave nga fillimi i shekullit XVIII pra eres sone, e deri ne fund te shekullit XXI, duke perfshire edhe linqe tek artikujt korrenspondues, pa informacione rreth tyre. Gjate shekullit te XX-te, u be e zakonshme konsiderimi i dekadave individualisht si entitete historike ne vetvete. Trende, stile, qendrime te veçanta do te lidhen dhe do te kosiderohen si percaktues i dekadave ne veçanti (te cilat njihen so "Vitet e njezeta", "Vitet e gjashtedhjeta" e keshtu me rradhe