Back

ⓘ Lista - Lista, e shkrimtarëve të huaj, e vendeve sipas sipërfaqes, e shkrimtarëve shqiptarë, e papëve, e listave të matematikanëve, e motove kombëtare ..
                                               

Lista

Listat, renditur sipas alfabetit. Keshtjella ne Shqiperi Perkthyesit Anime Kryetare te Shqiperise Ministrat e Jashtem te Shqiperise Kryeministrat e Shqiperise Regjisoret Dekoratat PC Programe Lista e grupeve muzikore Aktoret Lojra vizuale Revistat shqip Lista e kengeve te Dream Theater per nga autori i teksteve Lojra vizuale me te njohura Kalendari Kartemonedha Monedhat sipas viteve Televizionet shqip Shtetet Kryeqytetet Shtepite Botuese Shqiptare/Kosovare Gazetat shqip Poetet Gazetare shqiptare IATA Airline Codes Gjuhet Muzikantet Pseudonime Radio shqip Monedha nga Banka e Shqiperise per ...

                                               

Lista e shkrimtarëve të huaj

Kjo eshte lista e autoreve dhe shkrimtareve te ndryshem te librave dhe romaneve, perveç shkrimtareve dhe shkrimtareve shqiptare te cilet jane tek lista e shkrimtareve shqiptar

                                               

Lista e vendeve sipas sipërfaqes

                                               

Lista e shkrimtarëve shqiptarë

                                               

Lista e papëve

143 Gjoni XVII. 1003 144 Gjoni XVIII. 1004-1009 145 Serius IV. 1009-1012 --- Gregori VI. Kunderpapa 1012 146 Benedikti VIII. 1012-1024 147 Gjoni XIX. 1024-1032 148 Benedikti IX. 1032-1045 149 Silvester III. 1045 150 Gregori VI. 1045-1046 --- Sylvester III. Kunderpapa 1045-1046 151 Klementi II. 1046-1047 152 Damasus II. 1048 153 Leoni IX 1049-1054 154 Victor II. 1055-1057 155 Stephan IX. 1057-1058 156 Benedikti X. 1058-1059 157 Nikolaus II. 1058-1061 158 Alexander II. 1061-1072 --- Honorius II. Kunderpapa 1061-1064 159 Gregori VII. 1073-1085 --- Klementi III. Kunderpapa 1080-1100 160 Victor ...

                                               

Lista e listave të matematikanëve

Kjo eshte Lista e listave te matematikaneve. Lista e matematikaneve shqiptare Lista e matematikaneve greke te lashte Lista e matematikaneve holandeze Lista e matematikaneve arabe Lista e matematikaneve gjermane Lista e matematikaneve finlandeze Lista e matematikaneve norvegjeze Lista e matematikaneve belge Lista e matematikaneve amerikane Lista e matematikaneve angleze

                                               

Lista e motove kombëtare

Motoja kombetare eshte nje fjale ose fjali te cilen e perdor nje komb per qellime promovimi dhe identifikimi. Me poshte eshte lista e shteteve te ndara sipas kontinenteve me motot kombetare perkatese.

                                               

Lista e beratasve te njohur

Sotir Konçi Thoma Kumati Dhimiter Tutulani Llambi Goxhomani Nexhmedin Doko Ilias Bej Vrioni Perparim Kovaçi Jorgji Karbunara Babe Dude Karbunara Pandeli Çina Namik Mehqemeja Dylber Vrioni Sotir Capo Mehmet Ali Pashe Vrioni Lilo Xhimitiku Ymer Berati Kozma Dushi Dhimiter Kajana Kristaq Tutulani Mehmet Myftiu Namik Shehu Sejfulla Myftari Vexhi Buharaja Milto Tutulani Feçor Agaçi Yzedin Shelegu Sami Bej Vrioni Llazar Xhamo

                                               

Lista e drejtorëve në vite e Galerisë Kombëtare e Arteve të Shqipërisë

2002 - 2005 Abaz Hado 2018 - aktual Erzen Shkololli 2006 - 2008 Genc Mulliqi 1992 - 1994 Qirjako Meniko 1982 - 1987 Fuat Dushku 1994 - 1998 Alush Shima 1998 - 2002 Gezim Qendro 1952 - 1953 Shaban Haderi 1955 - 1957 Nexhmedin Zajmi 1966 - 1969 Kujtim Buza 1953 - 1955 Pali Dhimitri 1987 - 1992 Ksenofon Dilo 2008 - 2013 Rubens Shima 1961 - 1966 Kristaq Rama 1969 - 1982 Dhimitraq Trebicka 1957 - 1961 Odhise Paskali 2005 - 2006 Nestor Jonusi 2013 - 2018 Artan Shabani

                                               

Lista e fëmijve të dheut të Gjakovës

Portali i Gjakoves Kjo eshte lista e femijeve te truallit te Gjakoves. Per shkak te pa mundesise se caktimit te truallit per disa personave si pasoje e ndryshimeve te ndarjes administrative te territorit ne kete liste jane perfshire persona edhe te aneve te cilat gjate historise kane qene te njohura nen emrin Gjakove.

                                               

Lista e fëmijve të dheut të Medvegjës

Stampa:LFDh Kjo eshte lista e femijeve te truallit te Medvegjes. Per shkak te pa mundesise se caktimit te truallit per disa personave si pasoje e ndryshimeve te ndarjes administrative te territorit ne kete liste jane perfshire persona edhe te aneve te cilat gjate historise kane qene te njohura nen emrin Medvegja. Ramadan Xhema - veprimtar Zenel Hajdini - hero Idriz Ajeti - albanolog, akademik Xhim Xhema - veprimtar

                                               

Lista e fëmijve të dheut të Plavës

Portali i Plaves Kjo eshte lista e femijeve te truallit te Plaves. Per shkak te pa mundesise se caktimit te truallit per disa personave si pasoje e ndryshimeve te ndarjes administrative te territorit ne kete liste jane perfshire persona edhe te aneve te cilat gjate historise kane qene te njohura nen emrin Plava. Esad Mekuli - shkrimtare shqiptar Isa Qosja regjisore Rexhep Qosja - shkrimtar publicist. Jashar Rexhepagiq akademik

                                               

Lista e fëmijve të dheut të Preshevës

Portali i Presheves Kjo eshte lista e femijeve te truallit te Presheves. Per shkak te pa mundesise se caktimit te truallit per disa personave si pasoje e ndryshimeve te ndarjes administrative te territorit ne kete liste jane perfshire persona edhe te aneve te cilat gjate historise kane qene te njohura nen emrin Presheva. Rexhep Ismajli- gjuhetar, Medalja e Arte e Lidhjes se Prizrenit Dashnim Hebibi - gazetar.

                                               

Lista e fëmijve të dheut të Rozhajës

Stampa:Portal Rozhaja Kjo eshte lista e femijeve te truallit te Rozhajes. Per shkak te pa mundesise se caktimit te truallit per disa personave si pasoje e ndryshimeve te ndarjes administrative te territorit ne kete liste jane perfshire persona edhe te aneve te cilat gjate historise kane qene te njohura nen emrin Rozhaja.

                                               

Lista e fëmijve të dheut të Sanxhakut

Portal:Sanxhaku Tregu Ri Ali Pashe Gucia Ahmet Daca Nexhip Draga Jakup Ferri Xhemail Koniqani Haqif Blyta Ejup Ganiq Mirsad Türkcan Mirsad Jahoviq basketbollist turk. Ferat Draga

                                               

Lista e fëmijve të dheut të Ulqinit

Portali i Ulqinit Portali i Ulqinit Kjo eshte lista e femijeve te truallit te Ulqinit. Per shkak te pa mundesise se caktimit te truallit per disa personave si pasoje e ndryshimeve te ndarjes administrative te territorit ne kete liste jane perfshire persona edhe te aneve te cilat gjate historise kane qene te njohura nen emrin Ulqini. Dr.Nail Draga- gjeograf