Back

ⓘ Jeta - Jeta, e Re, shoqëria, e një toke, e Fan Nolit, libër, Xharra, Lushnjë ..
                                               

Jeta

Jeta eshte nje emertim i shumanshem qe mund te lidhet me ecurite vazhduese qe gjallesat jane pjese ndermjet pllenimit ose mitozes dhe vdekjes. Si jete percaktohet nje qenie metafizike, te dhene atehere kur vetite e nje gjallese jane te vezhgueshme, siç jane veterregullimi, riprodhimi, dhe tek format me te nderlikuara edhe ndjekja e qellimit. Nuk ka ndonje percaktim te pergjithshem te emertimit. Perkufizimi biologjik i jetes eshte nje çeshtje qe ka ngjallur debate filozofike qe ne lashtesi, dhe me lindjen e saj edhe diskutime shkencore per shekuj me radhe, te cilat ende nuk kane sjelle nje ...

                                               

Jeta e Re (shoqëria)

Shoqeria Kulturo-Artistike SH. K. A." Jeta e Re” nga Hogoshti eshte themeluar per here te pare ne vitin 1959. Fillimisht nuk ka pasur aktivitete te duhura por sukseset e saja fillojne gjate viteve 1980 e deri ne ditet e sotme. Ishte pjesemarrese ne shume festivale te kengeve folklorike dhe popullore ne Kosove si ne Dardane, Gjilan, Ferizaj, Gllogovc, Prizren, etj. Prej vitit 1982 deri ne 1984 shoqeria udhehiqej nga adhuruesi i flakte i muzikes, Profesori i kimise Rexhep Xh. Kastrati, pastaj kalon nen udheheqjen e Mehmet S. Sabedinajt deri ne vitin 1990, me pastaj ne aromen demokratike udhe ...

                                               

Jeta e një toke

Jeta e nje toke eshte seriali i pare i pasluftes ne Kosove. Jeta e nje toke eshte prodhuar nga "The Association of Culture and Art Development in Balkans – ACADB" dhe eshte shfaqur ne KTV ne vitin 2001 - 2002. Projekti eshte financuar nga Zyra Amerikane ne Prishtine. Ka 15 seri me 15 tema qe shoqeria kosovare ballafaqohet pas luftes ne Kosove me zhaner edukativo-arsimor me nuance artistike dhe argetuese, moto te cilit eshte zhvillimi i shoqerise civile dhe demokratike. Çdo seri e ketij seriali eshte punuar me BETA SP dhe ka kohezgjatje nga 30 deri ne 50 minuta. Ka te involvuar 14 regjisore ...

                                               

Jeta e Fan Nolit (libër)

Libri "Jeta e Fan Nolit" nga Prof. Nasho Jorgaqi pretendon se eshte perpjekur ta vendose figuren e Fan Nolit ne rrethana konkrete social-historike, te jape epoken dhe ta interpretoje me objektivitet shkencor. Pa prekur te verteten, rrefimi i autorit per jeten e Nolit rrjedh natyrshem dhe lexohet sa me interesin dhe kureshtjen e nje vepre studimore, aq dhe me endjen e nje vepre letrare. Libri i Jorgaqit sherben si nje enciklopedi tek e cila mund te gjesh pergjigje per aspekte te ndryshme te botes noliane. Libri eshte pajisur me nje album te pasur fotografik.

                                               

Jeta Xharra

Jeta Xharra E lindur me 02.03.1978 Gjakove eshte publiciste dhe gazetare shqiptare nga Kosova. Xharra filloi punen ne gazetari ne 1998 kur u punesua si perkthyese per BBC News dhe Channel 4. Ajo ishte bashke-prodhuese e xhirimit te vetem qe beri BBC te betejes se Jashareve me 5 mars 1998. Ne vitin 1999 Xharra punoi per BBC News ne Shqiperi dhe Maqedoni. Ajo beri magjistraturen ne Studime te Luftes ne Kings College i Londres 2000 dhe nje tjeter ne Degen e Skenarit te Filmit ne London College of Printing 2002. Ajo ka botuar artikull ne faqen e pare te gazetes britanike "Independent" dhe teks ...

                                               

Jeta e Re (Lushnjë)