Back

ⓘ Balloci 1455 eshte fshati qe ben pjese ne grupin e fshatrave te tipit te dendur.Ka popullsi etnikisht te perzier. Me se shumti ka popullsi shqiptare, pastaj ser ..
Balloci
                                     

ⓘ Balloci

Balloci 1455 eshte fshati qe ben pjese ne grupin e fshatrave te tipit te dendur.Ka popullsi etnikisht te perzier. Me se shumti ka popullsi shqiptare, pastaj serbe dhe malazeze.

Ne mesin e familjeve shqiptare ndeshen edhe disa familje muhaxhire. Keto jane: Mehanet, Zebicet, Visoket, Toverlanet, Gjakajt, Maçastenet dhe Bunjaket. Te gjitha keto fshatra jane te Topolices. Perveç Toverlaneve, te cilet rrjedhin nga rrethina e Prokuples, te gjitha tjerat jane nga rrethina e Kurshumlise.

                                     

1. Historia

Fshati eshte i vjeter dhe si i tille permendet ne vitin 1455. Ne ate kohe i kishte pasur 16 shtepi. Fshati njifet edhe ne defteret turke me emrin "Ballofc".

                                     
  • vendndodhja Komuna e Besianës Qyteti: Besiana dhe fshatrat: Bajçina Balloci Baraina Batllava Bellopoja Bërveniku Bllata Bradashi Braina
  • vendndodhja Komuna e Besianës Qyteti: Besiana dhe fshatrat: Bajçina Balloci Baraina Batllava Bellopoja Bërveniku Bllata Bradashi Braina
  • vendndodhja Komuna e Besianës Qyteti: Besiana dhe fshatrat: Bajçina Balloci Baraina Batllava Bellopoja Bërveniku Bllata Bradashi Braina
  • vendndodhja Komuna e Besianës Qyteti: Besiana dhe fshatrat: Bajçina Balloci Baraina Batllava Bellopoja Bërveniku Bllata Bradashi Braina
  • vendndodhja Komuna e Besianës Qyteti: Besiana dhe fshatrat: Bajçina Balloci Baraina Batllava Bellopoja Bërveniku Bllata Bradashi Braina
  • vendndodhja Komuna e Besianës Qyteti: Besiana dhe fshatrat: Bajçina Balloci Baraina Batllava Bellopoja Bërveniku Bllata Bradashi Braina
  • vendndodhja Komuna e Besianës Qyteti: Besiana dhe fshatrat: Bajçina Balloci Baraina Batllava Bellopoja Bërveniku Bllata Bradashi Braina
  • vendndodhja Komuna e Besianës Qyteti: Besiana dhe fshatrat: Bajçina Balloci Baraina Batllava Bellopoja Bërveniku Bllata Bradashi Braina
  • vendndodhja Komuna e Besianës Qyteti: Besiana dhe fshatrat: Bajçina Balloci Baraina Batllava Bellopoja Bërveniku Bllata Bradashi Braina
  • vendndodhja Komuna e Besianës Qyteti: Besiana dhe fshatrat: Bajçina Balloci Baraina Batllava Bellopoja Bërveniku Bllata Bradashi Braina