Back

ⓘ Wikipedia:Artikulli i ditës35, 2011.. Horatio Nelson ishte nje oficer anglez i njohur per sherbimin e tij ne Marinen Mbreterore te Anglise, veçanerisht gjate lu ..
                                     

ⓘ Wikipedia:Artikulli i ditës/35, 2011.

Horatio Nelson ishte nje oficer anglez i njohur per sherbimin e tij ne Marinen Mbreterore te Anglise, veçanerisht gjate lufterave napoleoniane. Ai ka fituar beteja te shumta, nder me te njohurat eshte beteja e Trafalgarit kunder oficerit francez Vilnev, gjate se ciles ai e humbi jeten. Nelson ka lindur ne nje familje te njohur te suksesshme dhe hyri ne marine nepermjet ndikimit te xhaxhait te tij, Maurice Suckling. Ai shfaqi aftesi te shkelqyera ne drejtimin e flotes dhe u ngrit shpejt ne detyre duke sherbyer me komandantet kryesore detar te periudhes para se te merrte komanden e tij ne 1778.

Shiko me shume.

                                     
  • Artikujt e listuar më poshtë janë artikuj të shfaqur në seksionin Artikulli i javës gjatë gjithë vitit 2012. Arkiva sipas viteve: 2012 2013 2014
  • Artikujt e listuar më poshtë janë artikuj të shfaqur në seksionin Artikulli i javës gjatë gjithë vitit 2019. Arkiva sipas viteve: 2012 2013 2014
  • Artikujt e listuar më poshtë janë artikuj të shfaqur në seksionin Artikulli i javës gjatë gjithë vitit 2014. Arkiva sipas viteve: 2012 2013 2014
  • Artikujt e listuar më poshtë janë artikuj të shfaqur në seksionin Artikulli i javës gjatë gjithë vitit 2015. Arkiva sipas viteve: 2012 2013 2014
  • Artikujt e listuar më poshtë janë artikuj të shfaqur në seksionin Artikulli i javës gjatë gjithë vitit 2018. Arkiva sipas viteve: 2012 2013 2014
  • përdoruesit që jane unlogged nuk i shohin ndryshimet e bëra, dhe ka faqe qe duhen aprovuar qe shkojne deri me 2011 Nga eksperienca që krijova duke rishikuar