Back

ⓘ Rrëfenja nga Amerika. Rrefenja nga Amerika me Autor Pellumb Kulla. Shtepia botuese Arberia, viti i botimit 2003. Faqet e librit 296. Autori nuk na rrefen krejt ..
                                     

ⓘ Rrëfenja nga Amerika

Rrefenja nga Amerika me Autor Pellumb Kulla. Shtepia botuese "Arberia", viti i botimit 2003. Faqet e librit 296.

Autori nuk na rrefen krejt Ameriken. Atij i kane interesuar vetem ato copera Amerike, ajri i te cilave rrethon kolonet shqiptare te atjeshem, personazhe te vertete qe i ka zili çdo letersi, te cilet si miu kungullin, kane terhequr e ndryre neper kontinentin e larget te djeshmen e perbashket me mehallat e fshatrat e tyre ballkanomesdhetare, kulinarine, heronjte variabel, parullat e socializmit, te folmet e veta me ereza pikante e beharna te vjetra orientale, perfytyrimet e tyre italo-televizive mbi te sotmen. Aty sillen veç amerikaneve joshqiptare, edhe shqiptaret dhe qeverite ne mergim te shqiptareve, mimetizmi i tyre kulturor e fetar, raportet e tyre me SIDA-n, demokracine, racizmin.

                                     
  • nën diktaturë, Si qeshnim nën diktaturë dhe vijoi me romanet Rrëfenja nga Amerika Lejlekët nuk vijnë më dhe Vdekja e Enver Hoxhës Ndërkohë Shtwpia
  • Në disa tempuj, Këto imazhe mund të jenë rrëfenja nga epika hindu, ndërsa në të tjera mund të jenë rrëfenja vedike rreth të drejtës dhe gabimit ose virtyteve