Back

ⓘ Pompei ishte i biri Gnej Pompeius Strabonit, politikane shume i pasur dhe me ndikim. Pompeu Ri u rrit perkrah babait te ciln e kishte shoqeruar ate ne fushatat ..
Pompei
                                     

ⓘ Pompei

Pompei ishte i biri Gnej Pompeius Strabonit, politikane shume i pasur dhe me ndikim. Pompeu Ri u rrit perkrah babait te ciln e kishte shoqeruar ate ne fushatat ushtarake. Kur babai i tij vdiq, Pompeiu Ri trashegoi pasurine e tij, ndikimi politik dhe nje force te rendesishme ushtarake.

                                     
 • Pompei dje, sot, nesër është një film me dy seri që tregon historinë e lashtë të Pompei perandorisë afër Napoli. Ky film i xhiruar në 2007 me aktorë
 • gërmimet e tij në Pompei të cilat ndihmuan në ruajtjen e qytetit. Fioreli lindi më 7 qershor 1823 në Napoli. Punimet e tij fillestare në Pompei u përmbyllën
 • ndodhi në vitin 79 pasë lindjes së Krishtit, kur u shkatërruan qytetet Pompei Herkulanium dhe Stabi, ndërsa shpërthimi i fundit i madh në vitin 1944
 • 62 - Tërmet në Pompei Itali 1919 - Charlie Chaplin, Mary Pickford, Douglas Fairbanks, dhe D.W. Griffith themeluan United Artists. 1958 - Gamel Abdel Nasser
 • aleanca e tre burrave, Julius Caesar, Pompeit, dhe Marcus Licinius Crassus. Pompei ishte komandant i ushtrisë, kurse Marcus Licinius Crassus, ishte njeriu
 • Sottocasa 2006 La figlia di Elisa - Ritorno a Rivombrosa 2007 Pompei ieri, oggi, domani - Pompei dje, sot, neser 2007 Donne sbagliate - Gra te gabuara 2007
 • Pompejanum - i, i quajtur kështu sepse imitonte shtëpinë e Castore dhe Polluce në Pompei Në 1904 u hap autoshkolla e pare në Gjermani. Gjatë luftës së dytë boterore
 • Pro Roscio Comodeo de Lege Agraria Contra Rullum In Verrem de Imperio Cn. Pompei Pro Caecina Pro Cluentio Pro Rabirio Perduellionis Reo In Catilinam I - IV
 • Justini - M. Iuniani Iusini - ? - Përmbledhje e historisë së Filipit të Pompei Trogut Aurel Viktori - Sexti Aurelii Victoris - fillim shk. IV - ?
 • që zona arkeologjike të ruhet mjaft mirë. Arkeologët e quajnë Apoloninë Pompei i Shqipërisë, pasi vetëm 10 e territorit të qytetit të dikurshëm është
 • Battle of Marathon The Last Days of Pompeii 1959 Gli ultimi giorni di Pompei The Last Days of Pompeii The White Warrior 1959 Hadji Murad il Diavolo