Back

ⓘ Biri i një shërbëtores. Biri i nje sherbetores eshte nje seri romanesh autobiografik ne pese pjese nga shkrimtari suedez August Strindberg. Pjeset te katera dol ..
                                     

ⓘ Biri i një shërbëtores

Biri i nje sherbetores eshte nje seri romanesh autobiografik ne pese pjese nga shkrimtari suedez August Strindberg. Pjeset te katera doli ne botim 1886-1887 dhe flet per nje person me emerin Gjon dhe zhvillimin e jetes te tij me kujtime te zymte nga femijeria dhe ne fillimin e shkollimit. Sa me afer ne kohen e vet tregimtari vjen aq me shume perputhet personazhi kryesor me ato te vete. Me saktesi te eger dhe me veteanalize energjike shkrimtari e egzaminoj veten. Tregimi behet njekohesisht nje pershkrim i hollesishem per te kaluar dhe bashkekohen nga klasen e poshte shoqerore dhe gjithashtu e permend tregimet te Dhjates se vjeter lidhur me sherbetoren Hagar dhe birit te saj Ismael. Romani i fund, pra pjesa e peste i njohuar si "Shkrimtari", u botuar ne heren e pare 1909 dhe eshte si nje histori letrare personale.