Back

ⓘ Stampa:14 Korrik. 1789 – Gjate revolucionit francez, qytetaret e Parisit depertuan ne burgun e Bastilles dhe i liruan shtate te burgosurit qe ndodheshin brenda. ..
                                               

Stampa:UEFA Euro 2016 qualifying Group I

                                               

Stampa:UEFA Euro 2016 qualifying Group I/dok

                                     

ⓘ Stampa:14 Korrik

1789 – Gjate revolucionit francez, qytetaret e Parisit depertuan ne burgun e Bastilles dhe i liruan shtate te burgosurit qe ndodheshin brenda.

1913 – Lindi Gerald R. Ford Jr., presidenti i 38-te i Shteteve te Bashkuara te Amerikes. Emri i tij ne lindje ishte Leslie Lynch King Jr, mirepo bashkeshorti i dyte i nenes se tij me vone e biresoi dhe ia nderroi emrin.

1933 – Te gjitha partite politike gjermane, me perjashtim te Partise Naziste, u shpallen te paligjshme ne Gjermani.

1958 – Ushtria e Irakut e rrezoi monarkine.

1965 - Adlai E. Stevenson Jr., kandidati presidencial demokrat ne vitet 1952 dhe 1956,vdiq ne moshen 65-vjeçare.

1997 – Tribunali i Hages denoi Dushan Tadiqin, serb i Bosnjes me 20 vjet burgim per dhune mbi fqinjte e tij myslimane dhe kroate ne kuader te nje fushate vdekjeprurese te terrorit dhe tortures.

2007 – Koreja Veriore i tha SHBA-se e ka mbyllur reaktorin e saj berthamor, disa ore pasi qe nje anije hyri ne portin verikorean perplot me nafte.

                                     
  • 1789 Gjatë revolucionit francez, qytetarët e Parisit depërtuan në burgun e Bastilles dhe i liruan shtatë të burgosurit që ndodheshin brenda. 1913 Lindi
  • Kalendari i muajit korrik
  • mëparshme. Përsëri, te dyja federatat e apeluan vendimin në CAS. Më 10 korrik 2015, CAS vendosi të refuzojë ankimimin e Serbisë dhe të pranojë pjesërisht
  • Kalendari i muajit maj Kalendari i muajit qershor Kalendari i muajit korrik Kalendari i muajit gusht Kalendari i muajit shtator Kalendari i muajit
  • vazhdim gjithsej 7 Aktualizimi është bërë deri më datën: E diel, 30 Korrik 2006. Stampa e ditës së premte Stampa e ditës së shtunë Stampa e ditës së
  • mëparshme. Përsëri, te dyja federatat e apeluan vendimin në CAS. Më 10 korrik 2015, CAS vendosi të refuzojë ankimimin e Serbisë dhe të pranojë pjesërisht
  •  km²  - 112 - ta  4.7 - - ta  Popullsia Dendësia 6, 508, 887 Korrik 2012 - 110 - ta 123.3 b. km²  PBB 27.96 Miliard 96 4, 400 - ti
  • Dollari Australian Zona kohore UTC 12: 00 deri 14 00 Pavarësia 12 korrik 1979 - shpallur Në OKB nga 14 Shtator 1999 Himni kombëtar Teirake Kaini Kiribati
  • kohore UTC 13: 00 Pavarësia nga Britania e Madhe 4 Korrik 1970 - shpallur Protektorat Në OKB nga 14 Shtator 1999 Himni kombëtar Koe Fasi Oe Tu i Oe Otu