Back

ⓘ Njësia administrative Shëngjin. Shengjjini eshte e vendosur ne fund veriore te nje gji te madh ndodhet 7 km nga kryeqyteti provincial Lezhes. Ne jug te qytetit ..
Njësia administrative Shëngjin
                                     

ⓘ Njësia administrative Shëngjin

Shengjjini eshte e vendosur ne fund veriore te nje gji te madh ndodhet 7 km nga kryeqyteti provincial Lezhes. Ne jug te qytetit shtrihet zona Laguna e delta e lumit Drin, e cila formon oaze e mbrojtur natyrore Kuna-Vaini. Ketu eshte nje port u hap ne vitin 2009 lidh qytetin me Bari. Ky vend ka nje pamje te bukur me nje det fantastike qe eshte i rrethuar nga malet jane jo shume te larte, por me nje gur te veçante. Ju mund te shihni se ne vitet e fundit qyteti ka pasur nje evolucion te madh, ku ka pasur nje shume te ndertimit te punes qe ka çuar ne ndertimet masive.

                                     

1. Historia

Sipas tradites, Jul Çezari zbarkoi ketu do te kishte ne luften kunder Pompeut. Ne vitin 1313 ai ishte certifikuar per here te pare nen emrin e Shengjinit, por ne periudhen osmane humbur rendesine gjithnje me shume si dhe Lezhen aty prane, duke qene qendra e tregtise u vendos ne Ulqin dhe ne Shkoder. Qe nga vitet nentedhjete te shekullit te njezete portin e saj kishte me shume rendesi ka perjetuar nje ringjallje te tregtise dhe plazhet e qytetit kane pare nje fluks ne rritje te turisteve.

                                     

2. Ekonomia

Qyteti ka perjetuar qe nga fundi i viteve 1990, nje konvertim te forte. Me parate e turizmit bregdetar qe ka hyre ne qytet, eshte ndertuar dhe investuar shume. Porti eshte ne marreveshje me ate te Vlores dhe eshte me i madhi i trete ne vend, por ekonomikisht jo shume e rendesishme, ne vitin 2009 mallrat jane trajtuar per nje total 369 mije ton. Plazhi ne vere eshte e plote te shqiptareve te Kosoves, pasi ka hotele te shumta, restorante dhe apartamente qe kane dale. Ju mund te shihni se ne vitet e fundit qyteti ka pasur nje evolucion te madh, ku ka pasur nje shume te ndertimit te punes qe ka çuar ne ndertimet masive. Qyteti eshte ende ne zhvillim, por se shpejti ajo do te jete nje qender shume e rendesishme ne veri, por edhe ne te gjithe vendin.

                                     

3. Trafiku

Ne mes te lagunave, detit dhe kodrat Shengjin eshte i arritshem vetem nga Lezha ne nje rruge te ngushte ne mes te lagunes dhe kodrat. Pergjate bregdetit ne veri ose ne jug nuk ka rruge. Komuniteti Shengjin perfshin nje rrip te gjate te tokes pergjate bregdetit.

                                     
  • 20 36 L 41.20 V 20.6 L 41.20 20.6 Njësia administrative Shëngjergj është një njësi administrative në Bashkinë Tiranë në Shqipëri. Shoqata
  • 19 34 L 41.26 V 19.56 L 41.26 19.56 Njësia administrative Zall - Bastar është një njësi administrative në Bashkinë Tiranë në Shqipëri. Shoqata
  • Sipërfaqet më të mëdha të tokës arë janë në fshatrat Katundi i Ri 36 ha dhe Shëngjin 35 ha, ndërsa me pak ato Shtrungaj, Sang dhe Gjakëz me 8 ha secili. Komuna
  • reformave të miratuar në vitin 2014 Most defunct municipalities are now administrative units and may also be cities, villages, or neighbourhoods. numri i bashkive
  • me fshatin Xhuxhë, ne Perëndim me Zallë - Xhuxhë, dhe në Jug me fshatin Shëngjin Fshati Petoq ka një territor pergjithsisht kodrinor - malor. Ka një sipërfaqje
  • Ndarja administrative njësive territoriale në Shqipëri është bërë në disa nivele duke filluar nga niveli më i madh qarku, pastaj bashkia dhe njësia administrative
  • Njësia administrative Fan Klos Bisak Dardhëz Domgjon Fan Gjakëz Hebë Katund i Ri Konaj Munellë Petoq Sang Shëngjin Shtrungaj
  • Shqipëri. Ajo përfshin kryeqytetin e Shqipërisë, Tiranën si dhe njësitë administrative Zall - Bastar, Zall - Herr, Shëngjergj, Dajt, Kashar, Farkë, Ndroq, Vaqarr
  • Njësia administrative Shëngjergj Shëngjergj Vërri Urë Burimas Shëngjin i Madh Facesh Bizë Fagë Parpunjë Vakumonë Domje e Malit Derjë
  • Njësia administrative Zall - Bastar Zall - Bastar Bastar i Mesëm Bastar - Murriz Vilëz Zall - Mner Mner i Sipërm Bulçesh Zall - Dajt Dajt Besh