Back

ⓘ Akademia e Arteve ka qene deri ne vitin 2011 institucioni i vetem publik i arsimit te larte me karakter artistik ne Shqiperi, qe ofronte diplome Universitare ne ..
                                               

Akademia e Arteve (Tiranë)

Akademia e Arteve eshte nje monument i trashegimise kulturore ne rrethin e Tiranes, ne qarkun e Tiranes, Shqiperi. Ky monument eshte i llojit "Arkitekture", i miratuar me numer 122 me 05.03.2007 ". Godina ndertohet gjate viteve 40’ per te qene nje objekt per argetim, kjo godine eshte pjese e nje ansambli me te gjere ku bejne pjese Universiteti politeknik, Rektorati, Universiteti dhe Muzeu arkeologjik. Ky ansambel kaq i madh do te kishte dhe funksionin e dopo-lavoros per borgjezine fashiste qe jetonte ne Tirane. Objekti eshte projektuar nga arkitekti Gherardo Bosio.

                                               

Akademia e Shkencave dhe Arteve e Kroacisë

Akademia Kroate e Shkencave dhe e Arteve eshte akademi kombetare e Kroacise. Ajo u themelua ne vitin 1866 si Akademia Jugosllave e Shkencave dhe Arteve Jugoslavenska akademija znanosti i umjetnosti, abbrev. JAZU, dhe ishte e njohur me kete emer, per pjesen me te madhe te ekzistences se saj.

                                               

Akademia Sllovene e Shkencave dhe e Arteve

Akademia Sllovene e Shkencave dhe e Arteve (Sllovenisht:Slovenska akademija znanosti in umetnosti, shkurt. SAZU eshte akademia kombetare e Sllovenise, e cila perfshine studiuesit dhe artistet me te mire sllovene ne kete akademi.

                                               

Akademia Dokleane e Shkencave dhe e Arteve

Akademia Dokleane e Shkencave dhe e Arteve eshte nje bashkim i akademikeve ne Mal te Zi. Ajo eshte quajtur sipas shtetit mesjetar te Dukles, si paraardhesi historik i shtetit modern te Malit te Zi. DANU nuk eshte e vetmja akademi ne vend, pasi qe krahas saj vepron edhe Akademia Malazeze e Shkencave dhe e Arteve si akademi e vetme kombetare, e njohur nderkombetarisht. Akademia ishte krijuar ne vitin 1998 nga studiues te cilet konsideronin se CANU kishte rene nen ndikimin e Serbise dhe te nacionalizmi serb dhe se CANU ne fakt ishte shnderruar ne nje dege te Akademise Serbe te Shkencave dhe t ...

                                               

Akademia Malazeze e Shkencave dhe e Arteve

Akademia Malazeze e Shkencave dhe e Arteve eshte institucioni me i rendesishem shkencor ne Mali te Zi.

                                               

Fakulteti i Arteve i Universitetit të Prishtinës

Fakulteti i Arteve i Universitetit te Prishtines, i themeluar ne vitin 1973 si Akademia e Artit Figurativ, eshte nje fakultet i vendosur ne Prishtine, Kosove.

Akademia e Arteve
                                     

ⓘ Akademia e Arteve

Akademia e Arteve ka qene deri ne vitin 2011 institucioni i vetem publik i arsimit te larte me karakter artistik ne Shqiperi, qe ofronte diplome Universitare ne Muzike, Arte te Bukura, dhe Art Skenik.

I themeluar me 1966, Instituti i Larte i Arteve bashkoi tre institucione artistike: Konservatorin Shteteror te Tiranes, Shkollen e Arteve te Bukura, dhe Shkollen e Larte te Aktoreve" Aleksander Moisiu”. Me 1990, me ndryshimet ne sistemin arsimor, mbi bazen e Institutit te Larte te Arteve u ngrit "Akademia e Arteve", e cila kishte ne perberje te saj Fakultetin e Muzikes, Fakultetin e Artit Skenik, Fakultetin e Arteve te Bukura dhe Degen e Kultures.

Akademia e Arteve perbehej nga tre fakultete:

  • Fakulteti i Arteve te Bukura
  • Fakulteti i Muzikes
  • Fakulteti i Artit Skenik

Me Vendimin e Keshillit te Ministrave nr. 234, date 23.03.2011 Akademia e Arteve shkrihet dhe krijohet Universiteti i Arteve, i cili fillon funksionimin me fillimin e vitit akademik 2011 - 2012.

Akademia e Arteve të Bukura, Umeå
                                               

Akademia e Arteve të Bukura, Umeå

Akademia e Arteve te Bukura ne Universitetin e Umeås eshte shkolle suedeze e artit. Ajo u themelua ne vitin 1987 ne nje ish-fabrike ne lumin Uman. Çdo vit pranohet nga 12 studente te rinj, dhe gjithsej ne kete shkolle studiojne 60 studente. Shkolla eshte pjese e Umeå Arts Campus.