Back

ⓘ Akademia Papnore. Origjina e Academies reaches Papnor mbrapa Ne fillim Modern Times, ne te cilin nje shumellojshmeri te komunitetet e vogla e dijetareve, i quaj ..
Akademia Papnore
                                     

ⓘ Akademia Papnore

Origjina e Academies reaches Papnor mbrapa Ne fillim Modern Times, ne te cilin nje shumellojshmeri te komunitetet e vogla e dijetareve, i quajtur ndonjehere "akademi" thirrur. Ata ishin forerunners e sotme Akademi Shkences.

                                     

1. Shih edhe

  • Pontificia Accademia di San Tommaso dAquino
  • Papnor Akademia Cultorum Martyrum
  • DellImmacolata Pontificia Accademia
  • Akademia Papnor Diplomatike
  • Papnor Akademia e arkeologji Papnor Instituti i krishtere Arkeologjia

Pontificia Accademia di San Tommaso dAquino e di Religione Cattolica

                                     

2. Referimet

Koordinon | emri = Papnor Akademia e Shkence | NS = 41.904154 | EW = 12.45252 | type = historike te | Zbehte = 30 | rajonit = VA) Stampa:SORTIERUNG:Papstliche Akademie

Kategorie:Akademie der Wissenschaften Kategorie:Kurie

                                     
  • u vendos nën varësinë direkte të Papës, siç dokumentohet në një letër papnore të vitit 1188. Pak dihet për arhondin Progoni i cili ishte sunduesi i parë
  • besuar një skulpturë të Herkulit dhe Kakut. Por më 10 maj një kërkesë papnore i kërkonte të paraqitej në oborr. Menjëherë Giulio - ja i II vendosi ta angazhonte
  • kryesore të mecenatizmit qenë Firencia e Mediçve në Quattrocento dhe Roma papnore në Cinquecento. Me thënë të vërtetën, rimarja e mënyrave klasike greko - romake
  • përkushtimore e realizuar për të celebruar fitoren e flotës veneciane dhe papnore në betejën e Santa Maura - s mbi Turqit më 28 qershor 1502. Tradicionalisht