Back

ⓘ Lojërat olimpike dimërore 1928. Lojrat olimpike dimerore 1928 do te mbahen ne St. Moritz. Ky do te jete edicioni II i tyre. Garat do te zhvillohen nga data 11 s ..
                                     

ⓘ Lojërat olimpike dimërore 1928

Lojrat olimpike dimerore 1928 do te mbahen ne St. Moritz. Ky do te jete edicioni II i tyre. Garat do te zhvillohen nga data 11 shkurt deri me 19 shkurt 1928.

                                     
  • lojrat olimpike dimërore mbaheshin të njëjtin vit si lojrat olimpike verore, që nga viti 1994 mbahen me ndryshim prej dy vite. Lojërat Olimpike Lojërat Olimpike
  • te parat Lojëra Olimpike moderne. Himni me pas ishte braktisur, sikurse çdo shtet mikpritës prej atëherë deri tek Olimpiada Dimërore 1960, por pati porositur
  • gjithë me përjashtim të Libonattit fituan medaljen e bronztë në Lojërat Olimpike 1928 Më pas Lido Vieri dhe Giorgio Ferrini fituan UEFA Euro 1968 me
  • Peja Alpi dhe Rugova Klubi Rusolia ka marrë pjesë edhe në Lojërat Olimpike Pista më e zhvilluar e skijimit gjendet në Boge por ka pista shumë