Back

ⓘ Ana Mato Adrover eshte politikane spanjolle. Eshte e ish e shoqja e Gabriel Mato, poashtu politikan. Zevendessekretare e pergjithshme e Partise Popullore pergje ..
Ana Mato
                                     

ⓘ Ana Mato

Ana Mato Adrover eshte politikane spanjolle. Eshte e ish e shoqja e Gabriel Mato, poashtu politikan.

Zevendessekretare e pergjithshme e Partise Popullore pergjegjese per organizimin e partise dhe çeshtjet zgjedhore. Ajo u diplomua ne Shkenca Politike dhe sociologji nga Universteti Complutense i Madridit.

Ajo eshte edhe profesershe tutore e UNED.

Ajo eshte e ndare dhe ka tre femije.

                                     

1. Biografia politike

Filloi udhetimin e saj ne politiken e larte ne Partise Popullore ne 1983, si Shef i Departamentit te Autonome re Aleances dhe Koordinator i Inter-Popullore, nje post mbajti deri 1987 qe e lejon shkoje dore per dore me José María Aznar pasi u zgjodh President i juntes de Comunidades de Castilla y Leon ne 1987, i cili u be nje keshilltar ne kabinetin e tij. Ekipi i njerezve te besueshem te cilet formuan Aznar rreth ne ato vite eshte e njohur si "Klanit te Valladolid. Ne kete fis i takonte udheheqesit e PP si burri pastaj i tij-, Jezusi Sepulveda, Miguel Ángel Rodríguez MAR, Miguel Ángel Cortés ose sherbeu me pas si Minister per Arsimit, Pilar del Castillo, nder te tjera. Ai qendroi ne kete post deri ne janar 1991.

Me vone, ai ishte zedhenes i Grupit Parlamentar re ne RTVE midis 1993 dhe 1996 dhe te Transportit dhe Telekomunikacionit ne Legjislaturat V, VI dhe VII.

Ne 1991, pas zgjedhjeve te Komunitetit te Madridit autonomist te behet nje deputet, nje post qe ai mbajti deri 1993, kur ai behet deputet kombetare per te marre vendin e tij ne Kongresi i Deputeteve ne zgjedhjet e pergjithshme ne spanjisht, 1993 nga Partise Popullore. Qe nga janari 1999 eshte nje anetar i Komitetit Kombetar PP Ekzekutiv.

Nga janari 1999 deri 2004 ishte president i Komisionit Kombetar te Shkences dhe Teknologjise e PP, dhe deri 2003 Koordinatori i pjesemarrjes dhe veprimit te PP. Midis korrik 2003 dhe prill 2004 ishte planifikuar koordinator i Partise Popullore. Ishte zevendes kombetar deri 2004, ne te cilin u prezantua ne Parlamenti Evropian zgjedhjet qe, vitin e fituar europaralmentaria e tij sheshin nga Partise Popullore Evropiane.

Ne 2008 zgjedhjet e pergjithshme renditet si numer 3 ne Madridit Kreis nga Partia Popular.Obtuvo Medaljen e Merites te Telekomunikacioneve.

                                     

2. Polemika

Ne vitin 2008 ajo ishte perfshire ne nje polemike, kur ai tha ne nje interviste ne Point Radio per te femijet jane funksionalisht analfabete andaluziane ", ndersa, ne fjalet e tij, ata ne La Rioja jane me te dijshem dhe ia atribuan kete situate, midis arsyeve te tjera, kryetari i, ka bere asgje per edukimin e femijeve ". Me vone ai e terhoqi kete deklarate.

                                     

3. Rasti Gürtel

Ne 2009 eshte i lidhur me Rasti Gürtel, i cili eshte duke hetuar nje marredhenie midis punedhenesit lidhur me te Partise Popullore, Francisko Correa, dhe nje seri te detyres publike per kete parti ne ata qe jane akuzuar per mitemarrje dhe shkelje te besimit, ne mesin e krime te tjera. Ne menyre te veçante, ajo akuzon burrin e saj dhe pastaj, Jezusi Sepulveda, atehere kryetari i bashkise se Pozuelo de Alarcón, qe te pranoje nje vlere makine Jaguar mbi € 50.000. < Edhe pse nga Luis Herrero, PP Deputeti ne radio program flisni Ne mengjesin e Cope, ne ate kohe ishte martesa te veçanta, me nje lidhje te larget, vetem e drejte.

pas heqjen e pjesshme rreth nje e treta e hetimit permbledhje nga Gjykata e Larte e Madridit 17.000 faqe per gati 60.000, vertetuar se komplot transferohet ndermarrjes se gruas se Francisko Correa, nje Swift Suzuki GT8, Ana Mato e vet. Pas publikimit kete lajm, Jesús Sepúlveda mohon çdo perfshirje ne operacion Ana Mato, siç thuhet ne gazeten "El Mundo.                                     
 • nënkuptojë: Mato është mbiemër shqiptar, ndër personat që e mbajnë janë: Ana Mato Jakup Mato Martin Mato Sulejman Mato Xhemal Mato Mato Grosso do Sul
 • popullarizuar jo vetëm nga politikani i njohur gjerman Hilderbrand tek ne. Mato Martin Kënga e Hildebrandit në gazetën Nacional nr 515 24 korrik - 4 gusht
 • kërkim të rrënjëve shkrime historiko gjuhësore të shkrimtarit Sulejman Mato Botim i Sh. botuese Dudaj me ISBN 99943 - 33 - 55 - 0, Në kërkim të rrënjëve
 • Piauí Ceará Rio Grande do Norte Paraíba Pernambuco Alagoas Sergipe Mato Grosso Mato Grosso do Sul Distrikti Federal Goiás Minas Gerais São Paulo Rio de
 • uk 2WWpotsdam.htm - Rreth Konferences se Potsdam Burime jo zyrtare Jakup Mato - Misioni anglez ne Fterre gazeta Fterra jone Nr 2 korrik 2001 Lufta e
 • këtë herë për shfrytëzim e kishte të gjithë objektin - shtëpinë e pronarit Mato Çenka. Në katin e poshtëm ka qenë e vendosur depoja e librave dhe Sektori
 • Vatrës në fshatrat e Vlorës etj. Fjalori i termave mitologjike Martin Mato Albanien Reichtum und Vielfalt alter Kultur Epos und Mythologie Mynih
 • Visar Zhiti, Besnik Mustafaj, Frederik Rreshpja, Nasho Jorgaqi, Sulejman Mato e plotë të tjerë vezulluan në këtë periudhë. Brezi i ri i shkrimtarëve solli
 • krijuesit shumëdimensional si Fatmir Terziu i sjell ndjeshëm Zoti në Tokë. Agim Mato Që të jesh fatmir, duhet të gjesh një terzi. Agim Shehu: Autori përshkruan
 • fshatit. Në Shosholla ishte vendosur një mitroloz brenda dhe disa armë nga Mato Basha, Hamet Mahmuti, Zenel Mahmuti etj. Ne Bregun e Bashes luftonin Dalip
 • Delgado u përpoq që ti mësonte pianon në shtëpinë e Canove, Daniela Milan Ana Osorio mbesa e Hmbertos. Bárbara Cano Wanda D Isidoro mamaja e Danielës