Back

ⓘ Kore Veriore ..
                                               

Kim Xhong-un

Kim Xhong-un eshte djali i trete dhe me i vogel i ish-udheheqesit te Korese se Veriut, Kim Xhong-il, dhe bashkeshortes se tij, Ko Jang-hi; si dhe nipi i Kim Ir Senit. Prej fundit te vitit 2010, Xhong-un-i shihet si trashegimtar i udheheqjes se vendit dhe, mbas njoftimit te vdekjes se tet, ai u quajt "Trashegimtar i Madh" prej televizionit shteteror te Korese se Veriut. Xhong-un-i eshte daexhang gjeneral ne Ushtrine Popullore Koreane. Thuhet te kete studiuar shkenca kompjuterike privatisht ne Korene e Veriut. Ai ka dy diploma, nje ne vizite prej Universitetit Kim Irsen dhe nje tjeter nga Ak ...