Back

ⓘ Shërimi. Sherimi eshte gjendja gjate kalimit nga semundja ne gjendje te mundshme. Ne rastet me te mira te sherimit arrihet gjendja fillestare para semundjes Res ..
                                     

ⓘ Shërimi

Sherimi eshte gjendja gjate kalimit nga semundja ne gjendje te mundshme.

Ne rastet me te mira te sherimit arrihet gjendja fillestare para semundjes Restititio ad integrum. Tek rasti kur sherimi nuk mund te sjell gjendjen e plote fillestare, atehere gjendja eshte ne varesi te organit te prekur nga demtuesi. Sherimi me defekte te mbetura sherimi i defektit p.sh. eshte sherimi i defektit reumatike te dhomave te zemres.

                                     
 • historikisht për të parandaluar infeksionin, por hulumtimet aktuale tregojnë se shërimi me djegie në të vërtetë rrit rrezikun për infeksion duke shkaktuar më shumë
 • grup i rasteve u raportuan në shumë qytete kroate. Më 12 mars u raportua shërimi i parë dhe më 18 mars u konfirmua vdekja e parë nga virusi. Pandemia në
 • Osteopatia është një mënyrë diagnostikimi dhe shërimi në mjekësi, që bazohet në trajtimin dhe përpunimin me anën e duarve të sistemit skeletor - muskulor
 • At Peter Rookey njihet si Njeriu i Mrekullive. Nga shërimi i tij i parë në Benburb, County Tyrone ku ai ndihmoi në Irlandë në vitin 1948 deri në ditët
 • mvishen shumë mrekulli dhe manastiri i tij konsiderohej si vend me shpresë shërimi për sëmundje. Kremton më 23 dhjetor ..Naumi dhe Kliment mbërritën në
 • pran të cilit ndodhet kompleksi i ndërtuar i pishinave dhe fontanave. Shërimi i sëmundjeve bëhët në Entin e specializuar për rehabilitim Baja e Siarinës
 • nuk e dinë se ku duhet të kërkojë ndihmë, disa frikësohen edhe nga vetë shërimi thuhet në raportin e Anxiety Disorders Association of America. Ekzistojnë
 • rast bëhet shërimi me hormone me qëllim që të zëvëndësohet mungesa ose sekretimi i zvogëluar i ndonjë hormoni. Kështu p.sh. bëhet shërimi i hipotiroezës
 • në fshatrat Banisht dhe Kosovrasti, të cilat janë të njohura si vende shërimi dhe numërohen ndërmjet banjave me aftësi shëruese më të njohura në Evropë
 • dyshohet që gjatë tij rrjedhin po të njëjtat procese kimike. Gjatë një shërimi spontan trupi mënjanon sëmundjen pa ndikime të jashtme. Gjatë placebo - efektit
 • Kjo bëhet duke përdorur ujë të pastër për pije dhe higjienën e trupit. Shërimi nga kolera është i mundshëm duke u kujdesur që trupi i të infektuarit të