Back

ⓘ Shoqata e Bujqësisë Organike. Shoqata e Bujqesise Organike eshte shoqate e fermereve shqiptar. Shoqata e Bujqesise Organike eshte themeluar me 13 qershor 1997 m ..
                                     

ⓘ Shoqata e Bujqësisë Organike

Shoqata e Bujqesise Organike eshte shoqate e fermereve shqiptar.

Shoqata e Bujqesise Organike eshte themeluar me 13 qershor 1997 me iniciativen e nje grupi te perbere nga 22 specialist te bujqesise dhe blektorise. SHBO ka keshillin e saj i cili ka miratuar edhe statutin e shoqates. Ne shoqate jane te anetaresuar blegetor dhe grupe blegetoresh te cilet veprimtarin e tyre e zhvillojne me baza organike apo jane duke bere perpjekje per thimin e veprimtaris se tyre me baza organike. Per planifikimet afatgjata duket se perkujdesen anetaret e shoqates te profesioneve dhe pregatitjeve te duhura universitare si dhe tregtaret qe merren me produkte te kesaj veprimtarie.

Shoqata e Bujqesise Organike eshte anetare Federata Boterore e Levizjes se Bujqesise Organike qe nga viti 1998.

                                     
  • njerëzimit, bujqësia paraqitet si shkallë e zhvillimit pas futjes në përdorim të plugut, kosës dhe të kafshëve tërheqëse. Shoqata e Bujqësisë Organike
  • FDA Fondacioni Drejt së Ardhmes 6. Anëtar Bordi ShBO Shoqata Kombtare e Bujqësisë Organike 7. Anëtar i Këshillit Shkencor të Fakultetit të Agronomisë