Back

ⓘ 10 Lekë monedhë, 2005. Monedha metalike 10 Leke e leshuar ne qarkullim nga Banka e Shqiperise ne vitin 2005 per qellime numizmatike me tematike Tirana 85-vjet k ..
                                     

ⓘ 10 Lekë monedhë (2005)

Monedha metalike 10 Leke e leshuar ne qarkullim nga Banka e Shqiperise ne vitin 2005 per qellime numizmatike me tematike "Tirana 85-vjet kryeqytet, 1920-2005". Pamja kryesore: Vlera emerore 10 Leke, siper nje pellumb dhe ne hark poshte shkruar "Tirana 85-vjet kryeqytet" si dhe viti 1920-2005. Pamja e pasme: Ne mes te monedhes eshte objekti "Varr monumental i qytetit te Tiranes", shkruar ne hark siper "SHQIPERI - ALBANIA" dhe ne hark poshte viti 2005. Vizatimet e monedhes jane realizuar nga piktori Petraq Papa.

Vlera emerore: 10 Leke

Materiali dhe pastertia: CuAl6Ni2

Pesha: 3.6 gr.

Diametri: 21.25 mm

Forma: e dhembezuar

Tirazhi: 10.000 cope

Ngjyra: e verdhe

                                     
  • 2000 50 Lekë monedhë 2003 100px 50 Lekë monedhë Jeronim De Rada 2003 100px 50 Lekë 2004 100px 10 Lekë 2005 100px 10 Lekë monedhë 2005 100px