Back

ⓘ Banorët e Shpellës. Banoret e shpelles Gjinia: Roman. Autori: Sulejman Mato. Shtepia botuese: IHPVKA. Viti i botimit 2011. Faqet e librit 208. ISBN 978-9928-111 ..
                                     

ⓘ Banorët e Shpellës

Banoret e shpelles Gjinia: Roman. Autori: Sulejman Mato. Shtepia botuese: "IHPVKA". Viti i botimit 2011. Faqet e librit 208. ISBN 978-9928-111-01-2

Romani trajton jeten e nje fshati qe ne nje moment te luftes se dyte boterore. Ne te shkruhet nga perspektiva e kujtimeve te nje individi qe i perjetoi te kalojne ne nje fshat te jugut te shqiperise ushtrite e vendeve perkatese si ato greke, italiane, e gjermane si edhe ato angleze duke u bere deshmitari okular dhe historik eper me teje dhe estetik i kesaj periudhe te veshtire.