Back

ⓘ Bulqiza. Sipas Censusit te vitit 2011 ka nje popullsi prej 32.210 banoresh. Nderkohe qe sipas Regjistrit Civil, kjo bashki numeron 4.223 banore. Bashkia re shtr ..
Bulqiza
                                     

ⓘ Bulqiza

Sipas Censusit te vitit 2011 ka nje popullsi prej 32.210 banoresh. Nderkohe qe sipas Regjistrit Civil, kjo bashki numeron 4.223 banore. Bashkia re shtrihet ne nje siperfaqe prej 678.51 km2 me nje densitet prej 59.28 banore/km2 sipas Regjistrit Civil dhe 47.47 banore/km2 sipas Censusit 2011. Bashkia Bulqize ka ne perberje 8 Njesi Administrative, te cilat jane: Bulqize, Martanesh, Fushe-Bulqize, Zerqan, Shupenze, Gjorice, Ostren dhe Trebisht. Te gjitha njesite administrative jane aktualisht pjese e rrethit te Bulqizes dhe qarkut te Dibres. Bashkia Bulqize ka nen administrimin e saj dy qytete Bulqiza dhe Krasta dhe 63 fshatra.

                                     
  • Gazeta Bulqiza botim periodik i Shoqatës Bulqiza Gazeta trajton probleme të aktualitetit, traditës, kulturës, sportit etj.
  • Klubi i Futbollit Bulqiza është krijuar nga disa të rinj të qytetit me emrin KS 18 shkurti në vitin 1964. Klubi ka luajtur në liga të ulëta të Shqipërisë
  • Skeda: Vendlindja ime Dibra dhe Bulqiza JPG Vendlindja ime Dibra dhe Bulqiza libër për klasat e 5 - ta të shkollës 9 - vjeçare : për të gjithë ata që duan të
  • Dragua - Bulqiza është një fshat në komunën Fushë - Bulqizë në rrethin e Bulqizës të Shqipërisë.
  • Fushë - Bulqiza është një fshat në komunën Fushë - Bulqizë në rrethin e Bulqizës të Shqipërisë.
  • e Dibres Bulqizes Matit. šȘȚǚǜŤŬrscv  lkm pb ui Qyteti i Peshkopisë Bulqiza Lumi i Matit Faqja zyrtare Tregues sipas Qarqeve Popullsi e Qarkut
  • etj. të Rrethit të Bulqizës në Shqipëri. Dragua - Bulqizë Dushaj Fushë - Bulqiza Koca Çereneci i Poshtëm Çereneci i Sipërm Gjorica e Poshtme Gjorica e Sipërme
  • relativisht të izoluar dhe është 20 km larg nga qyteti më i afërt i saj, Bulqiza Krasta është pothuajse 145 km larg nga Tirana, kryeqyteti i Shqipërisë
  • Gazeta e Gjelbër Gazeta Gazeta e Bashkisë Çorovodë Gazeta e Durrësit Gazeta Bulqiza Humelica jonë Hoturs Iso - Polifonia Intervista Integrimi Iliria Post Jehona
  • Kuvendit Popullor, vlerësuar tri herë me dëshminë Mirënjohja e kombit vlerësuar nga Bulqiza Qytetar Nderi Ka drejtuar ca kohë gazetën Dibra