Back

ⓘ Dëshmori. Deshmor i Atedheut ose shkurt Deshmor, eshte ai qe vritet ne lufte per liri e per drejtesi shoqerore, ai qe fal jeten e tij per te miren e popullit dh ..
                                               

Poliçka

Poliçke eshte nje vendbanim ne komunen e Dardanes, Kosove. Pas vitit 1999 fshati eshte i njohur edhe me emrat Bunjak dhe Fushmal. Fshati gjendet ne malet e Gollakut.

                                               

Vjeshtë e nxehtë e 41

"Vjeshte e nxehte e 41" eshte nje film shqiptar me metrazh te shkurter, i prodhuar ne vitin 1985 nga Kinostudios Shqiperia e Re. Regjia: Albert Xholi, Eduart Makri, Skenari: Viktor Gjika, Producent: Shqiperia e Re, Muzika: Thoma Gaqi. Elert Ajazi. Ky artikull ne lidhje me Filmi eshte i cunguar. Mund te ndihmoni Wikipedine duke e permiresuar.

                                               

Hasan Ramadani

Hasan Ramadani i lindur me 1 tetor te vitit 1948 ne Albanik te Podujeves, ishte pjesetar i levizjeve çlirimtare qe nga viti 1980. UDB-ja serbe i kishte rene ne gjurme dhe e sulmoi ne shtepine e tij, me 7 gusht te vitit 1994. Beteja ishte e pabarabarte, Hasan Ramadani rezistoi heroikisht ne shtepine e tij, me te gjithe anetaret e familjes. Kulla e rezistences se ketij deshmori eshte shnderruar ne shtepi-muze.

                                               

Hakmarrje, Rini

HAKMARRJE si dielli kur shkrep e hapet mbi dhe. Hakmarrje! Hakmarrje, ne gryke te barbarit! Po ngrihet nje ze nga fundi i varrit, Perpara, o Popull, mbi te si rrufe! me arme ne dore fashizmin lufton! se ra per liri mbi truallin e vet. "Hakmarrje, Rini!" – deshmori therret, "Hakmarje!" – therrasin martiret nga varri, "se gjaku i derdhur sot gjak po kerkon!" Eshte popull i tere me bese shqiptari,

                                               

Koçi Bako

Koçi Bako lindi ne qytetin e Korçes, ne vitin 1906. Ai ishte nje nga anetaret e pare te Partise Komuniste te Korçes, te krijuar ne vitet 30. Koçi Bako mori pjese ne te gjithe aktivitet qe zhvilloi grupi komunist i Korçes si kunder pushtetit te mbretit Zog, po ashtu edhe kunder pushtuesve italiane. Nga viti 1932 deri me 8 nentor 1941, Koçi njihej si nje nga organizatoret te gjitha demonstratave komuniste te zhvilluara ne Korçe. Ai u vra me nje plumb ne koke, me 8 nentor te vitit 1941, ne nje demonstrate te zhvilluar ne Korçe nga Partia Komuniste. Koçi Bako eshte edhe deshmori i pare i Parti ...

                                               

Sqepuri

Sqepuri eshte nje fshat i vogel qe ndodhet ne pjesen juglindore te komunes Kutalli. Ky fshat eshte kodrinor. Prane ketij fshati kalon rruga Fier - Berat. Gjithashtu ne kete fshat ndodhet edhe nje rezervuar i vogel i cili, si shume rezervuare te vegjel, deri disa vite me pare furnizohej nga rezervuari i Goriçanit.

Dëshmori
                                     

ⓘ Dëshmori

Deshmor i Atedheut ose shkurt Deshmor, eshte ai qe vritet ne lufte per liri e per drejtesi shoqerore, ai qe fal jeten e tij per te miren e popullit dhe te atdheut.