Back

ⓘ Rrethi i Shkodrës. Rrethi i Shkodres eshte njeri nga 36-te rrethet e Shqiperise. Rrethi ben pjese ne Qarkun te Shkodres. Rrethi i Shkodres ka 185.612 banore, nj ..
Rrethi i Shkodrës
                                     

ⓘ Rrethi i Shkodrës

Rrethi i Shkodres eshte njeri nga 36-te rrethet e Shqiperise. Rrethi ben pjese ne Qarkun te Shkodres. Rrethi i Shkodres ka 185.612 banore, nje siperfaqe prej 1.631 km² dhe kryeqender Shkodren.

                                     

1. Ndarja administrative

Rrethi i Shkodres perfshin nen administrim 2 bashki dhe 15 komuna qe jane:

 • Komuna Ana-Malit
 • Komuna Temal
 • Komuna Postribe
 • Komuna Pult
 • Komuna Shosh
 • Komuna Vig-Mnele
 • Komuna Berdice
 • Bashkia Shkoder
 • Komuna Shllak
 • Komuna Shale
 • Komuna Guri Zi
 • Komuna Hajmel
 • Komuna Rrethinat
 • Bashkia Vau Dejes
 • Komuna Velipoje
 • Komuna Dajç
 • Komuna Bushat

Vendbanime te tjera te njohura ne kete rreth jane:

 • Gajtani
 • Shiroka
 • Abat
 • Rragami
 • Golemi
 • Bushati
 • Shurdhahu
 • Thethi
 • Velipoja
 • Boge
                                     
 • 59 L 42.4 19.59 Rrethi i Pukës është njëri nga 36 - të rrethet e Shqipërisë. Rrethi bën pjesë në Qarkun të Shkodrës Rrethi i Pukës ka 34, 000 banorë
 • 42.167 19.750 Qarku i Shkodrës është një nga 12 qarqet në Shqipëri dhe ka një sipërfaqje prej 1.588 km². Qarku i Shkodrës i përfshin rrethin e Malësisë
 • i trashëgimisë në Rrethi i Shkodrës Qarku i Shkodrës Shqipëri.Është i mbrojtur me ligj. LISTA E MONUMENTEVE: RRETHI I SHKODRËS PDF Instituti i
 • 42.21 19.35 Rrethi i Malësisë së Madhe është njëri nga 36 - të rrethet e Shqipërisë. Rrethi bën pjesë në Qarkun e Shkodrës Rrethi i Malësisë së Madhe
 • Rrethinat në rrethin e Shkodrës të Shqipërisë. Sipërfaqja e ti është 0, 5 km², është vend bujqësor. Laget nga Liqeni i Shkodrës dhe lumi Kir në perëndim
 • Kuvendi i Shën Pjetrit dhe Shën Palit ndodhet në Bajzë, rrethi i Shkodrës Shqipëri dhe i përket famullisë me të njëjtin emër. Ky kuvend është themeluar
 • Rrethi i Mirditës është njëri nga 36 - të rrethet e Shqipërisë. Rrethi bën pjesë në Qarkun të Lezhës. Rrethi i Mirditës ka 37, 000 banorë sipas 2004 një
 • 20.1 L 41.34 20.1 Rrethi i Matit është njëri nga 36 - të rrethet e Shqipërisë. Rrethi bën pjesë në Qarkun të Dibrës. Rrethi i Matit ka 62, 000 banorë
 • 42 L 41.37 19.42 Rrethi i Kurbinit është njëri nga 36 - të rrethet e Shqipërisë. Rrethi bën pjesë në Qarkun të Lezhës. Rrethi i Kurbinit ka 54, 000 banorë