Back

ⓘ Baku eshte kryeqytet i Azerbajxhanit. Baku shtrihet ne pjesen jugore te gadishullit Abseron. Sipas regjistriit te popullsise se vitit 2007 ne Baku kane jetuar 2 ..
Baku
                                     

ⓘ Baku

Baku eshte kryeqytet i Azerbajxhanit.

Baku shtrihet ne pjesen jugore te gadishullit Abseron. Sipas regjistriit te popullsise se vitit 2007 ne Baku kane jetuar 2.0 milion banore. Se bashku me rrethinat Baku ka rreth 3 milion banore. Arsyeja e nje numri te tille eshte numri i madh i refugjateve dhe personave te zhvendosur.

                                     

1. Demografia

Vleresohet se ne vitin 2007 ne Baku jetonin 2.075.000 banore, ndersa grupet kryesore etnike jane:

 • Azere 92.8% 1.925.600
 • te tjere 0.9 %
 • Esbullah 0.2 %
 • Turq 2.1% 43.575
 • Ruse 4% 83.000
                                     
 • Bulevardi Baku azerbajxhanisht: Dənizkənarı Milli Park, i njohur gjithashtu edhe si Parku Kombëtar është një shëtitore e themeluar në vitin 1909 që shkon
 • Çështja nuk është zgjidhur akoma plotësisht. Gjatë kësaj periudhe mesjetare në Baku ishin ndërtuar monumenteve të tilla si Synyg Gala Minaret shekulli XI
 • ditën e ç formimit të bashkësisë në vitin 1991. Kryeqytet i republikës ishte Baku Trashëgimtare e kësaj hapësire është Azerbajxhani. 86.600 km² Baku
 • rajonit ekonomik Absheron në Azerbajxhan. Gjithashtu përfshin një enklavë në Baku Sipas regjistrimeve të vitit 2011 përllogaritet se rajoni ka një popullsi
 • gjerman. Ai ishte konkurent dhe fitues në spektaklin televiziv Unser Star für Baku nga i cili u zgjedh të përfaqësoj Gjermaninë në edicionin e 58të të Festivalit
 • pas fitores së Loreen dhe Euphoria në edicionin e kaluar të mbajtur në Baku të Azerbajxhanit. Këtë vit janë konfirmuar 25 shtete pjesëmarrëse, në mesin
 • karierën e ndryshoi emrin në Safura. Safura u lind më 20 shtator, 1992 në Baku të Azerbajxhanit. Këtë vit Safura promovoi shumë këngë për tu kualifikuar
 • Kënga e përfaqësoi Shqipërinë në Festiavlin Evropian të Këngës 2012 në Baku Azerbajxhan, pasi fitoi garën e para - përzgjedhjes Festivali i Këngës. Ajo
 • Mammadbeyova, Zejnova Azerbaijani: Leyla Ələsgər qızı Məmmədbəyova, 1909, Baku - 1989, Baku ishte aviatorja e parë femër e Azerbajxhanit. Ajo ishte gjithashtu
 • ishin ShBA - ja me 51 ndërsa Rusia merrte pjesë me 46 Nga rezervat e lumit Baku në vitin 1898 Rusia në një konkurrencë të ashpër ja arrin që të zë amerikanët
 • Gjeorgjisë filluan të organizoheshin, fillimisht në Tbilisi dhe më pas në Baku Në vitin 1914, Bashkimi i Futbollit u themelua në Azerbajxhan. Bashkimi