Back

ⓘ Hirra. Ajo nuk eshte vetem per trupin. Proteina e hirres eshte nje zinxhir aminoacidesh, e cila ndihmon ne perteritjen e muskujve dhe zhvillimin, qe quhet theme ..
Hirra
                                     

ⓘ Hirra

Ajo nuk eshte vetem per trupin. Proteina e hirres eshte nje zinxhir aminoacidesh, e cila ndihmon ne perteritjen e muskujve dhe zhvillimin, qe quhet themelimi i Çikagos, bazuar ne dietologun David Grotto. Studimet kane treguar gjithashtu, qe ato mund te risin sistemin imunitar, neutralizojne efektet rrenjesore. Grotto rekomandon shtimin e proteines se hirres tek frutat. Eshte e rekomandueshme qe te konsumohet gjate periudhave gripale, sepse fuqizon sistemin imunitar dhe ndihmon qe te largohet gjendja gripale apo gjendjet te ftohurit.

                                     
  • dromcave të buta e pak të ujshme, që përgatitet nga qumështi, kosi, dhalli ose hirra duke i mpiksur e kulluar pasi zihen. Lëngu i kulluar i djathit vlohet në
  • bardhë i deles Djathi i bardhë i dhisë Djathi i bardhë i lopës Gjalpa Gjiza Hirra Kumshti Kosi Kosi i deles Kosi i lopës Zënia e kosit Salca e kosit
  • kosi për 3 orë dhe futet në frigorifer. Është pije shumë e shëndetshme dhe e shijshme. Hirra Qumështi Qumështaria Kuzhina kosovare Kuzhina shqiptare
  • Tri burime kryesore te gatshme: Nga i bardhi i vesë, kazeina dhe whey hirra kjo e fundit është më e njohur nga bodybuilder - ët. Këto prodhime ofrojnë
  • të moshohet në një tas druri me vrima në pjesën e poshtme në menyrë që hirra të vazhdoje të kullojë. Pjesa e sipërme e enës izolohet me një shtresë te