Back

ⓘ Shaban Zymberi. Shaban Sadri Zymberi, lindi me 1948 ne Myqybabe te Gjilanit,vdiq ne dhjetor 2006. Shabani rrjedh nga nje familje arsimdashese i ketij fshati, nd ..
                                     

ⓘ Shaban Zymberi

Shaban Sadri Zymberi, lindi me 1948 ne Myqybabe te Gjilanit,vdiq ne dhjetor 2006. Shabani rrjedh nga nje familje arsimdashese i ketij fshati, ndonese familja e tij, nuk kishte pasur rast te shkollohet pos neper mejtepe e mesime fetare, ai ishte nder te paret bashk me mesuesin Xheladin Ibrahimi. Ai se bashku me mesuesin Xheledin, te dy ishin shkollaret e pare te fshatit te tyre.

Shkollen kater klaseshe e kryen ne vendlindje dhe ne fshatin e aferm ne Pisjan, ndersa shkollen normale, Shabani e kreu ne Gjilan.

Me pas ne vitet e ’70-ta u punesua ne vendlindjen e tij, ku dha kontributin e tij me te madh ne shkollimin e shume gjeneratave dhe te ngritjes se vetedijes per nje arsimim te popullates se kesaj ane te ketyre trevave ne Myqybabe, Lipovice, Burice, ndersa me vone punoi edhe ne fshatin Velekince te Gjilanit, ku e rrembeu nje semundje e rende, duke e ndare fillimisht nga arsimi, pastaj edhe nga jeta me 5 dhjetor te ketij viti.

Shabani ishte disa here i perndjekur nga UDB-ja serbe si shume te tjere, dhe nga torturat e zhvilluara ndaj tij mori edhe semundjen e pasherueshme gje qe e ndau edhe prej kesaj bote, per tu prehur perjetesisht ne amshim. Shabani kishte dhene gjithçka ne sherbim te familjes, nxenesve dhe arsimimit, duke lene pas veti bijat, nipat dhe mbesat, dhe shoket qe kurre nuk i ndante dhe me çiltersine e tij, i mbante si shok i mire, pedagog, etj.

Shabani si çdo mesues tjeter gjate zhvillimit te procesit arsimore eshte perballur me veshtiresi e sfida te ndryshme, por gjithnje arrinte ti mbuloi me rezultate per te cilat ka marre levdata te ndryshme nga prinder, nxenes dhe koleget e tij te punes, ai dinte te mbante me kenaqesi, afersine prind-nxenes dhe, ishte i sinqerte, atdhetar e arsimdashes i devotshem, si dhe ne raportet me nxenesit, prinderit dhe rrethit shoqeror, per te cilet kontribuoi si per familjen e tij.

Shabani ka nxitur qe arsimi te jete me prioritet shoqeror, dhe punetori arsimit te kete vendin e merituar ne sistemit unik arsimor kombetar. dhjetor 2006 ishte i kobshem per kolege nxenesit qe t’ia thone lamtumiren, ne kohen per te cilen pati enderruar tere jeten per ta gezuar te lire. Koleget e shkolles fillore" Mulla Idris Gjilani” ne Velekince ne paralelen e ndare ne Myqybabe e kane shume me te veshtire ta mbajne nje takim arsimatreve apo te pine nje kafe, pa e permendur buzeqeshjen, alegorine, fisnikerine, çiltersine, deliresine qe nxirrte drite diturie mesuesi Shaban.Ai veçse ishte mesues, ishte edhe nje xhaxha i mrekullushem, per te cilin eshte shume veshtire te flasesh apo te shkruajsh.

 • Myqybaba
 • Malet e Karadakut
                                     
 • Bira e Arushës, Puzllam, Bira Ozbacit, Udha Bugarit etj. Qerim Mustafa Shaban Zymberi XHELADIN IBRAHIMI Imer Myqybabaj, dëshmorë i Luftës së Myçiyabës 1945
 • Kaçiku Basri Halil Canolli Bedrush Gashi Edmond Hoxha Enver Maloku Enver Zymberi Fahri Rrahman Fazliu Hakif Zejnullahu Hasan Ramadani Ismail Dumoshi Ismet
 • 22 V 694. Shaban Limoni 30 V 695. Shaban Sylejmani 28 V 696. Sherif Hasani 26 V 697. Tahir Zahiri Myqybabë 698. Ajaz J. Zymberi 1909 699.
 • Isuf Hajdari Avdil Hajdari Idriz Hajdari Murat Zymberi Ali Zymberi Zymer Zymberi Sali Zymberi Ramadan Zymberi Brahim Rashiti Bajram Rashiti Sahit Dalipi Islam
 • Sahit Sejdi Serani - Tanushë, Shkup Skender Matallari - Shkup Zejadin Qani Zymberi - Haraçinë, Shkup Zekirja Nebi Hasani - Shkup Komandant Gostivari Abdulxhemil
 • Gashi, diku ka viti 1906. Kullën e kanë punuar mjeshtrit e Likofcit, Vesel Zymberi dhe Bajrushë Hyseni, që ishin miqësi me familjen Gashi. Kulla me etazhë
 • Nezir Myrtaj, Nuhi Paçarizi, Merxhan Avdyli dhe Besim Zymberi Ndërsa në Tiranë angazhohet Shaban Sinani dhe Naim Zoto. - 1996. Kryedaktor i Zërit të
 • Kumanovë. 50. Mirsad Sali Abdyluli - Haracine, Shkup. 51. Zejadin Qani Zymberi - Haracine, Shkup. 52. Skender Matallari - Shkup. 53. Hasip Emurllahu
 • Nezir Myrtaj, Nuhi Paçarizi, Merxhan Avdyli dhe Besim Zymberi Ndërsa në Tiranë angazhohet Shaban Sinani dhe Naim Zoto. korrik 1994, Prishtinë: Nga torturat