Back

ⓘ Organi. Fjala Organi mund te keto kuptime: Organi biologji Organi drejtesi Kjo faqe ben kthjellimin e titujve qe kane per baze Organi. Nese nje lidhje e brendsh ..




                                               

Organi (biologji)

SARA MUSTAFA Organi bashkesia e indeve me forme,me funksion te caktuar formon organin. Ogane jan Zemra,Mushkrit,Veshka,Goja,Lukthi etj.

                                               

Organi i kujdestarisë sociale

                                               

Kryetari i komunës

Kryetari i komunes ne Shqiperi eshte organi ekzekutiv i komunes, i cili zgjidhet drejtperdrejt nga populli, çdo tre vjet me zgjedhje te pergjithshme, te drejtperdrejta dhe me votim te fshehte. Te drejten e zgjedhjes si kryetar komune e kane vetem shtetasit qe jane me banim te perhershem ne territorin e komunes. Kryetari i komunes mund te shkarkohet nga Keshilli i Ministrave per shkelje te renda te Kushtetutes ose te ligjeve.

                                               

Gjuha (organ)

Gjuha eshte nje forme e skeletit te muskujve ne pjesen e gojes qe manipulon ushqimin dhe pertyp ate. Ajo eshte organi kryesor i shije. Pjesa me e madhe e siperme te siperfaqes per te folur eshte i mbuluar me papilla dhe ndihmon per dallimin e shijes. Te folur, me larmi te levizjeve jane te mundeshme, ndihmon ne formimin e tingujve te fjales. Ajo eshte e ndjeshme dhe mbahen e lagur nga peshtyma, dhe eshte mjaft i furnizuar me nerva, ene te gjakut.

                                               

Kombëtarja angleze e futbollit

Kombetarja angleze e futbollit perfaqson Angline ne futbollin nderkombetar dhe kontrollohet nga Federata Angleze e Futbollit, organi qeverises i futbollit ne Angli. Ekipi konkuron ne tre kompeticione madhe: FIFA Kupa e Botes, UEFA Kampionati Evropian dhe UEFA Liga e Kombeve. Anglia, si nje shtet ne Mbreterine e Bashkuar, nuk eshte anetar e komitetit olimpik nderkombetar dhe keshtu nuk garon ne Lojtaret Olimpike.

                                               

CONMEBOL

Konfederata e Futbollit te Amerikes se Jugut, shkurt CONMEBOL, eshte organi administrativ, organizativ dhe kontrollues i futbollit ne Amerike Jugore. E themeluar ne 1 maj 1916, ajo ishte konfederata e pare kontinentale e anetar e FIFA-s dhe eshte konfederata me numrin me te vogel te anetareve te asociuar 10. KAF u perfaqesua nga 5 ekipe kombetare nga 32 te pranuar ne fazen e fundit te Kupes se Botes Rusi 2018: Brazili, Uruguaji, Argjentina, Kolumbia dhe Peru.

Organi
                                     

ⓘ Organi

Fjala Organi mund te keto kuptime:

  • Organi biologji
  • Organi drejtesi

Kjo faqe ben kthjellimin e titujve qe kane per baze Organi. Nese nje lidhje e brendshme ju solli ketu, ju lutemi, ndryshojeni lidhjen ne fjale qe te ridrejtoje direkt te faqja e duhur.