Back

ⓘ Llapsana. Lapsana communis L. ose shkurt Llapsana eshte nje anetare ne familjen Asteraceae. Kjo bime rritet ne nje lartesi nga 20 cm prej 150 cm mbi token. Ajo ..
Llapsana
                                     

ⓘ Llapsana

Lapsana communis L. ose shkurt Llapsana eshte nje anetare ne familjen Asteraceae. Kjo bime rritet ne nje lartesi nga 20 cm prej 150 cm mbi token.

Ajo eshte shume difusuar ne Itali e hahet si sallate.

                                     
  • salcë dhe kripë, piper dhe pasardhësit e kopër fare mbrai Llapsana Dal nga pylli llapsana skuqur me hudhër dhe të naftës. Dorëzët Spageti bollgur shumë
  • ballsamit të shpuar lat. Hypericum perfoatum lulebasani, lulebalsami Llapsana lat. Lapsana communis L. Llopoi lat. Petasites hybridus majdanozi lat