Back

ⓘ 4 Prill. 1818 - Kongresi i Shteteve te Bashkuara miraton flamurin e Shteteve te Bashkuara me 13 shirita te kuq te bardhe dhe nje yll per çdo shtet ne ate kohe 2 ..
                                     

ⓘ 4 Prill

 • 1818 - Kongresi i Shteteve te Bashkuara miraton flamurin e Shteteve te Bashkuara me 13 shirita te kuq te bardhe dhe nje yll per çdo shtet ne ate kohe 20
 • 2009 - Republika e Shqiperise dhe Kroacia pranohen ne NATO
 • 1949 - Themelimi i NATO-s, Aleanca ushtarake veriatlantike.
 • 1975 - Themelohet Microsoft si nje partneritet midis Bill Gates dhe Paul Allen ne Albuquerque, New Mexico.
                                     

1. Vdekje

 • 1929 - Carl Benz, inxhinier gjerman lindi me 1844
 • 1968 - Martin Luther King, teolog amerikan, luftetar per te drejta te njeriut dhe fitues i çmimit Nobel per paqe.
                                     
 • 8 prilli 8. 4 është dita e 98 e vitit sipa kalendarit grgorian. Deri në fund të vitit kan mbetë edhe 267 ditë. 1513 - Juan Ponce de León e shpalli Floridën
 • Piceno - v. 4 prill 1292, Roma ishte papa i 191 i Kishës Katolike. Shërbeu si papë që nga zgjedhja e tij më 15 shkurt 1288 dhe deri më 4 prill 1292. Paraardhës
 • Andrea Kushi Shkodër, 4 prill 1884 - 17 prill 1959 ka qenë arsimtar dhe piktor shqiptar. U lind në Shkodër dhe nga viti 1912 deri më 1914 studioi për
 • Masakuni Yamamoto lindur më 4 Prill 1958 është një ish - futbollist japonez. Për reprezentacionin japonez ka luajtur 4 ndeshje. Ekipet kombëtare të futbollit
 • l. ? , Roma - v. 4 mars 561, ishte papa i 60 i Kishës Katolike. Shërbeu si papë që nga zgjedhja e tij më 16 prill 556 dhe deri më 4 mars 561. Paraardhës
 • firmosjen e traktit të paqes në Paris 3 prill - Realizohet telefonata e parë me aparat telefonik Celular 4 prill - Inaugurohet Qendra Tregëtare Botërore
 • 1956 Franca 4 nëntor 1946 Gaboni 16 nëntor 1960 Gambia 1 gusht 1973 Gjeorgjia 7 tetor 1992 Gjermania 11 korrik 1951 Gana 11 prill 1958 Greqia 4 nëntor 1946
 • futbollist dhe trainer spanjoll 4 shkurt - Ibrahim Madhi, violinist shqiptar 6 shkurt - Vaçe Zela, këngëtare shqiptare 13 prill - Sejfi Protopapa, komandant
 • Loro Boriçi 4 gusht 1922 - 25 prill 1984 ishte futbollist dhe trajner futbolli shqiptar. Loro Boriçi lindi më 4 gusht 1922, në qytetin e Shkodrës. Ai