Back

ⓘ Flamuri i Polonisë. Flamuri i Polonise perbehet nga dy vija horizontale te barabarta, e larta e bardhe kurse e uleta e kuqe. Keto dy ngjyra definohen nga kushte ..
Flamuri i Polonisë
                                     

ⓘ Flamuri i Polonisë

Flamuri i Polonise perbehet nga dy vija horizontale te barabarta, e larta e bardhe kurse e uleta e kuqe. Keto dy ngjyra definohen nga kushtetuta e Polonise si ngjyrat kombetare. Nje variant i ketij flamuri me stemen kombetare ne mes te vijes se bardhe eshte e rezervuar me ligj per perdorim zyrtar jashte vendit dhe ne det.

                                     
  • Maqedonia, Polonia dhe Ukraina kurrë nuk i kanë miratuar ngjyrat pansllaviste. Flamuri i Polonisë është i kuq dhe i bardhë, por ka rrënjë të ndryshme historike
  • 52 V 20 L 52 20 Polonia polonisht: Polska zyrtarisht Republika e Polonisë polonisht: Rzeczpospolita Polska është një vend në Evropën Qëndrore
  • Krakovi është një qytet që ndodhet në brigjet të Vislës në jugun të Polonisë www.e - krakow.pl
  • qytet në veri të Polonisë në lumenjtë Brda dhe Visla. Sipas qershorit 2016, qyteti ka pasur 354, 990 banorë, duke u bërë qyteti i tetë më i madh në Poloni
  • gjermanisht: Landsberg an der Warthe është qytet në perëndim të Polonisë në lumin Vatra. Gorzów është i njohur për sportistë të suksesshëm, përfshirë kampiona
  • qyteti më i madh në perëndim të Polonisë Sipas vitit 2015, Wrocław ka pasur 635, 759 banorë, duke u bë qyteti i katër më i madh në Poloni. Emri i qytetit
  • Madhe e Lituanisë ishte shteti më i madh në Europë. Ajo përfshinte Lituaninë, Bjellorusinë, Ukrainën, dhe pjesë të Polonisë dhe Rusisë së sotme. Me Bashkimin
  • Rjashiv Gjermanisht: Resche Latinisht: Resovia është qyteti më i madh në juglindje të Polonisë me 187, 327 banorë në vitin 2016. Stina e verës në Rzeszów
  • Kazimir III i Polonisë filloi fushatën 1340 1366 për të marrë Galici - Volhininë. Ndërkohë zemra e Rusit, duke përfshirë Kievin, u bë territor i Dukatit të