Back

ⓘ Shoshaja e Poshtme. Fshati Shoshaje e Poshtme gjendet ne afersi te fshatit Corrotice dhe Rahovice. Ne Shoshaje te Poshtme rjedh lumi i fshatit i ardhur nga male ..
Shoshaja e Poshtme
                                     

ⓘ Shoshaja e Poshtme

Fshati Shoshaje e Poshtme gjendet ne afersi te fshatit Corrotice dhe Rahovice. Ne Shoshaje te Poshtme rjedh lumi i fshatit i ardhur nga malesia e karadakut. Rruga ne drejtim te fshatit Rahovice eshte e emertuar Bardhyl Osmani ka marrur emrin e deshmorit te UÇPMB-se

                                     

1. Demografia

Popullsia e ketij vendbaimi eshte krejtsisht shqiptare. Sipas regjistrimit te popullsise ne vitin 2002 Shoshaja e Poshtme numeronte 342 banore te gjithe shqiptare.

                                     

2. Historia

Fshati Shoshaje e Poshtme, ne Luginen e Presheves, u themelua ne vitin 1880 nga nje familje fisnike shqiptare e njohur si Reka-Fondaj; ata u shperngulen nga fshati Masurice i cili gjendet ne komunen e Surdulices.

                                     
  • Peçena Rainca Ranatoci Rahovica Savojeci Seferi Staneci Strezoci Svinishti Shoshaja e Epërme Shoshaja e Poshtme Tërnava Zhunica
  • Peçena Rainca Ranatoci Rahovica Savojeci Seferi Staneci Strezoci Svinishti Shoshaja e Epërme Shoshaja e Poshtme Tërnava Zhunica
  • Peçena Rainca Ranatoci Rahovica Savojeci Seferi Staneci Strezoci Svinishti Shoshaja e Epërme Shoshaja e Poshtme Tërnava Zhunica
  • Peçena Rainca Ranatoci Rahovica Savojeci Seferi Staneci Strezoci Svinishti Shoshaja e Epërme Shoshaja e Poshtme Tërnava Zhunica
  • Peçena Rainca Ranatoci Rahovica Savojeci Seferi Staneci Strezoci Svinishti Shoshaja e Epërme Shoshaja e Poshtme Tërnava Zhunica
  • Peçena Rainca Ranatoci Rahovica Savojeci Seferi Staneci Strezoci Svinishti Shoshaja e Epërme Shoshaja e Poshtme Tërnava Zhunica
  • Peçena Rainca Ranatoci Rahovica Savojeci Seferi Staneci Strezoci Svinishti Shoshaja e Epërme Shoshaja e Poshtme Tërnava Zhunica
  • Peçena Rainca Ranatoci Rahovica Savojeci Seferi Staneci Strezoci Svinishti Shoshaja e Epërme Shoshaja e Poshtme Tërnava Zhunica
  • Peçena Rainca Ranatoci Rahovica Savojeci Seferi Staneci Strezoci Svinishti Shoshaja e Epërme Shoshaja e Poshtme Tërnava Zhunica