Back

ⓘ Zhupania e Likës dhe Senjit. Zhupania e Likes dhe Senjit gjindet ne perendim te Kroacise me nje siperfaqje prej 5.350 km². ISO 3166-2-Code eshte HR-09. Qendra e ..
Zhupania e Likës dhe Senjit
                                     

ⓘ Zhupania e Likës dhe Senjit

Zhupania e Likes dhe Senjit gjindet ne perendim te Kroacise me nje siperfaqje prej 5.350 km². ISO 3166-2-Code eshte HR-09. Qendra e Zhupania e Likes dhe Senjit dhe Qyteti me i madh ne kete zone ndodhet ne qytetin e Gospićes. Zhupania e Likes dhe Senjit ka nje popullsi prej 53.677 banore, 46.245 Kroate, 6.193 Serbe, 110 Shqiptar dhe 88 Boshnjake. Zhupania e Likes dhe Senjit kufizohet ne veri me Zhupanine e Karllovcit, ne lindje me Bosnje-Hercegovine, ne jug me Zhupanine e Zares, ne perendim me Detin Adriatik dhe ne veri me Zhupanine bregdetaro-malore.

Zhupania e Likes dhe Senjit i perfshin Qytetet Gospić, Novalja, Otočac dhe Senj, gjithashtu Komunat Brinje, Donji Lapac, Karlobag, Lovinac, Perušić, Plitvička Jezera, Jutbina dhe Verhovine.