Back

ⓘ Kosiqi. Kosiq, eshte vendbanim ne Komunen e Ulqinit. Ndodhet ne vendbanimin e Anes se Malit. Eshte nje fshat i perbere prej nje numri te vogel te shtepiash rret ..
                                               

Lista e vendbanimeve në Ulqin

1.Ulqini 2.Kodra 3.Shtoji i Poshtem 4.Shtoji i Siperm 5.Reçi 6.Shengjergji 7.Qurkaj 8.Darza 9.Zogaj 10.Pistulli 11.Mozhuri 12.Kllomza 13.Bratica 14.Salçi 15.Krytha e Ulqinit 16.Kerruçi 17.Mali i Bardhe 18.Mali i Brinjes 19.Sutjelli 20.Fraskanjelli 21.Shtodra 22.Ambulla 23.Shasi 24.Kellezna e Poshtme 25.Kellezna e Siperme 26.Krytha e Katerkolles 27.Katerkolla 28.Lisna Bora 29.Sukubina 30.Dragaj 31.Brajsha 32.Kosiqi 33.Milla 34.Kalimani 35.Leskoci 36.Megjureçi 37.Bojka 38.Rashtisha 39.Kravari

                                               

Lista e vendbanimeve shqiptare

Firmoza Strighari Fallkunara Mbuzati Kajverici Çifti Shen Sofia Shen Vasili Spixana Ungra Shen Japku Shen Benedhiti Ferma Kantinela Picilia Maqi Kasternexhi Shen Mertiri Shen Mitri Frasnita Allimarri Farneta Qana Pllateni Purçill Vakarici

                                               

Ana Malit

Ana Malit eshte nje rajon ne Komunen e Ulqinit, Mali i Zi. Ana Malit gjendet ne mes te Liqenit te Shkodres dhe Liqenit te Shasit. Popullsia e ketij rajoni e perbejne Shqiptaret me rreth 99%. Gjeografi, Nexhad Avdiu, nga fshati Sukubine thote se ky vendbanim, i banuar qind per qind me shqiptare, me shumice dermuese te besimit islam dhe nje numer te vogel te besimit katolik, qe nga lashtesia shtrihet ne pjesen verilindore te Ulqinit dhe ka nje siperfaqe rreth 113 km² qe njeherazi perben diku afer 44.3 % te siperfaqes se pergjithshme te komunes se Ulqinit. Ne veri kufizohet me zonen e Krajes, ...

                                               

Ulqini

Ulqini eshte qytet bregdetar ne jugun e Malit te Zi, i cili laget nga Deti Adriatik. Eshte nje pike turistike e rendesishme dhe qyteti me rrethinen e tij posedon nje pasuri te madhe kulturoro-historike dhe natyrore. Ulqini eshte themeluar rreth shekullit V p.e.s. nga iliret. Ne vitin 163 p.e.s. u pushtua nga Perandoria Romake dhe pas ndarjes se perandorise i takon Perandorise Bizantine. Gjate mesjetes ishte nen udheheqjen sllave dhe pastaj nen ate te Balshajve. Ne kete kohe ishte qender e rendesishme e pushtuesve te rinje. Me 1405 u morr nga Republika e Venedikut e pasaj me 1571 nga Perand ...

                                               

Komuna e Ulqinit

Komuna e Ulqinit eshte komune ne Mal te Zi, e cila gjendet ne pjesen me jugore te rajonit bregdetar te Malit te Zi dhe kufizohet me Shqiperine ne lindje, me Detin Adriatik ne jug e perendim dhe me Komunen e Tivarit ne veri. Qender e kesaj komune eshte qyteti i Ulqinit, ndersa popullsia e komunes eshte 19.921 banore dhe ka nje siperfaqe prej 255 km 2.

                                               

Këllezna e Sipërme

Kosiqi
                                     

ⓘ Kosiqi

Kosiq, eshte vendbanim ne Komunen e Ulqinit.

Ndodhet ne vendbanimin e Anes se Malit. Eshte nje fshat i perbere prej nje numri te vogel te shtepiash rreth 15. Popullsia kryesisht merret me bujqesi dhe blegtori sipas tradites, gje e cila dita dites po zvogelohet. Tradite e ketij fshati ka qene gjithmone kultivimi i fiqve me nje shije si askund tjeter, Eshte i banuar nga rrenjet e disa familjeve si Mehani, Shabani, Halili, Veliqi.

                                     

1. Geografia

Ka nje lartesi mbidetare prej 117 metrave lartesi mbi nivelin e detit.

Sipas regjistrimi te popullsise se vitit 2003, ky vendbanim ka pasur 320 banore. Gati te gjith banoret 96.52% jane te perkatesise Shqiptare.