Back

ⓘ Lugu i Baranit eshte hapesire mes rrjedhes se poshtme te Lumbardhit te Pejes, ne veri, Lumbardhit te Deçanit, ne jug, dhe Drinit te Bardhe ne, lindje. ..
                                     

ⓘ Lugu i Baranit

Lugu i Baranit eshte hapesire mes rrjedhes se poshtme te Lumbardhit te Pejes, ne veri, Lumbardhit te Deçanit, ne jug, dhe Drinit te Bardhe ne, lindje.

                                     

1. Gjeografia

Lugu i Baranit permban 15 fshatra te cilet 13 i takojne komunes se Pejes dhe 2 asaj te Klines. Keto fshatra jane: Nepole, Gllogjan, Llugaxhi, Kosuriq, Buçan, Vranoc, Çallapek, Turjake, Baran, Kotradiq, Rashiq, Kryshec, Broliq, Kepuz dhe Çeskove. ‎Gjeografikisht fshati Rosule te komunes se Pejes i perket treves Lugu i Pishtanit, ndersa etnografikisht i perket krahines Lugu i Baranit.

                                     
  • është i njohur edhe me emrat Rrasujë dhe Ujzëdhe ROSUJ Gjeografikisht fshati Rosulë i përket trevës Lugu i Baranit ndërsa etnografikisht i përket
  • mes dhe fund të shekullit 20. vendndodhja Mark Krasniqi, 1984 Lugu i Baranit Monografi Etno - gjeografike, Akadamia e Shkencave dhe e Artave e Kosovës
  • është i njohur edhe me emrat Raush dhe Rauzë. Etimologjia e toponimit Raushiq rrjedh nga emri arumune Raush. Mark Krasniqi, 1984 Lugu i Baranit Monografi
  • dhe identiteteve Era, Prishtinë, fq. 250. Mark Krasniqi, 1984 Lugu i Baranit Monografi Etno - gjeografike, Akadamia e Shkencave dhe e Artave e Kosovës
  • Kosovë. Pas vitit 1999 fshati është i njohur edhe me emrat Fusharë dhe Krasniq. Fshati ndodhet në Luginën e Baranit të Kosovës, kufizohet me fshatrat si
  • Yugoslav or the current Serbian authorities. Mark Krasniqi, 1984 Lugu i Baranit Monografi Etno - gjeografike, Akadamia e Shkencave dhe e Artave e Kosovës
  • Shqiponja S. FC Kastrioti KF Lugu i Baranit KF Dushkaja KF Vëllazërimi FC Iliria KF Minatori K. FC Kosovari KF Drini i Bardh KF Fortuna 81 KF Rrezja
  • dhe Lugu i Drinit e formon Lumi Kujavqe, ose së paku malet e Kërrninës Stenjavec 671 m dhe Jashanicës, pastaj kufirin perëndimor me Lugun e Baranit dhe