Back

ⓘ Albania, revistë. Albania ishte reviste ne gjuhen shqipe e drejtuar nga Faik Konica qe ishte edhe kryeredaktor i revistes me pseudonimin Trhank Spirobeg numri p ..
Albania (revistë)
                                     

ⓘ Albania (revistë)

Albania ishte reviste ne gjuhen shqipe e drejtuar nga Faik Konica qe ishte edhe kryeredaktor i revistes me pseudonimin Trhank Spirobeg numri pare i se ciles u botua me 25 mars te vitit 1897. Ishte e permuajshme politike, kulturore e letrare, qe u be tribune e mendimit te atdhetareve perparimtare shqiptare jashte Shqiperise. Kjo reviste deri ne vitin 1901 u botua ne Bruksel dhe nga viti 1902 me pas ne Londer. Numri i pare i saj doli nga shtypi ne vitin 1897 dhe i fundit ne vitin 1909. Trajton probleme shqiptare ne fushat e historise, gjuhesise, letersise, folklorit etj. Perveçse ne shqip kjo reviste u botua edhe ne gjuhen frenge e turke.

                                     
 • Skeda: Albaniafutboll.png Albania futboll revistë botim zyrtar i federatës shqiptare të futbollit.
 • Skeda: La nuova Allbania 1898 jpg La nuova Albania apo shqip Shqipenia e re ka qene një revistë politike shoqërore qe ka dale ne vitet 1898 - 1899 dhe
 • Revista Lady Albania - Reviste online per femra Revista Lady Albania është një revistë online, e cila sjell një ndër platformat më moderne online të informimit
 • Kjo është lista e revistave në gjuhën shqipe: 10 Korriku Albania Agimi AKS AJNTS Albaniac Albanica - ekskluzive Arti i kuzhinës Revista ars Art & Trashëgimi
 • Frankfurt 1981 E mëshefta e fundit e Evropës 40 Years of Socialist Albania Tiranë 1982 40 vite të Shqipëris socialiste P. Lendavi, Das einsame
 • World Albanian, u botua për herë të parë më 1 qershor 2008, është një revistë mujore e teknologjisë e botuar në gjuhën shqipe për tregjet e Shqipërisë
 • Skeda: Art & Trashëgimi.jpg Art & Trashëgimi Revistë kulturore dygjuhëshe Shtëpia botuese: Argjiro. Viti i botimit 2011. Faqet e revistës 154. Përmbajtja
 • themelu në partneritet me kompaninë Riviera të parën revistë të makinave, të titulluar Auto Albania Është autor i librit të botuar në vitin 2004 me titull
 • për Kulturën e Popullit pranë Akademisë së Shkencave, Tiranë. Iliria. Revistë Arkeologjike, Botues : Instituri Arkeologjikë pranë Akademisë së Shkencave
 • prezantua njëherazi me kanalin Living. Ajo është një revistë sezonale, e cila në fokus ka femrat. Në këtë revistë mund të lexohen informacione se si mund të përmirësohet
 • Skeda: Art & Trashëgimi, Shkodra.JPG Art & Trashëgimi, Shkodra. Gjinia: Revistë kulturore. Shtëpia botuese: Argjiro. Viti i botimit 2012. Faqe 184. Numri