Back

ⓘ Liri Hidërshaj. Liri Hidershaj lindur me 14 korrik te vitit 1953 ne fshatin Gjerbes te Skraparit, eshte shkrimtare shqiptare. Ajo ka tre vajza dhe nje djale. Nd ..
                                     

ⓘ Liri Hidërshaj

Liri Hidershaj lindur me 14 korrik te vitit 1953 ne fshatin Gjerbes te Skraparit, eshte shkrimtare shqiptare. Ajo ka tre vajza dhe nje djale. Nderroi jete me 13 Shtator, 2015 pas disa muajsh beteje me ALS. U percoll nga miq te aferm per ne banesen e fundit me nje duartrokitje siç e kishte lene amanet.

Epitafi i saj jane vargjet e shkruara nga ajo vet:

Per vete

Mendoj shpesh çfare me pelqen tek vetja?

Ne rini: zjarri vajzeror qe shperthen i trendafilte ne faqe.

Tani: kraherori qe ka ushqyer kater jete te shtrenjta.

Te tjeret me thone qe veshtrimin e kam jetedhenes

Liri Hidershaj Klithme Shpirti - 2004

                                     

1. Biografia

Shkollen fillore dhe tetevjeçare i kreu ne vendlindje, kurse arsimin e mesem e mori ne shkollen" Ramiz Aranitasi” ne "Çorovo. Ne vitin 1977 u diplomua per gjuhe-letersi shqipe ne fakultetin e Historise dhe Filologjise ne Universitetin" Universiteti Aleksander Xhuvani” te Elbasanit.

Menjehere pas mbarimit te universitetit filloi pune si mesuese ne shkollen tetevjeçare te fshatit Dobrush te Skraparit, ku punoi per tre vjete, pastaj u emerua drejtore e shkolles tetevjeçare te fshatit Kalenjas.

Ne vitin 1998 u largua nga vemdlindja dhe u vendos familjarisht ne Tirane. Filloi pune si mesuese letersie ne shkollen tetevjeçare Ramazan Jarani”, ku dhe vazhdon te punoje. Nderkohe eshte edhe gazetare e revistes" Krahu i shqiponjes”.

Liri Hidershaj ka filluar te shkruaje qe ne shkollen tetevjeçare. Krijimet e saj te para jane botuar ne gazeten vendore" Jehona e Skraparit” e" Tomorri” dhe me vone ne shtypin qendror. Pas vitit 2000 iu dha mundesia te botonte librat e saj te pare ne poezi e proze. Ka botuar kater libra dhe vazhdon te pergatise disa botime te tjera.

Eshte anetare e Lidhjes se Shkrimtareve dhe Artisteve te Shqiperise LSHA.

                                     

2. Tituj te veprave

 • Klithme shpirti”, vellim poetik, 2004, Shtepia Botuese" Bilal Xhaferri”
 • Pendimi”, novele, 2007, Shtepia Botuese" Bilal Xhaferri”,ISBN 978-99943-969-3-1
 • Mekim shpirteror”, novele, 2005, Shtepia Botuese" Bilal Xhaferri”,ISBN 99927-960-4-9
 • Rrefimi”, novele, 2006, Shtepia Botuese" Bilal Xhaferri”,ISBN 99927-960-5-7
                                     

3. Lidhje te jashtme

 • The publishing house" Bilal Xhaferri”
 • "Te punosh me shpirt" - nga Xhulia Xhekaj
 • Faqe: Sh. B." Bilal Xhaferri”
 • Ditari Krahu i shqiponjes
 • "Probleme te jetes ne librin "Pendimi" - nga Sokol Jakova
 • Krahu english
 • The Cultural Association" Bilal Xhaferri”
 • "Mesuesja qe nuk njeh deshtim" - nga Dylbere Dika
 • Faqe: Sh. K.” Bilal Xhaferri”
 • "Pendimi: Pasqyre e nje realiteti te hidhur" - nga Dritero Agolli
 • Krahu - Liri Hidershaj
 • "Kujtese: Mos harroni Njeriun!" - nga Hiqmete Daja
                                     
 • Klithmë shpirti 2004 e autores Liri Hidërshaj Redaktore e novelës Mëkim shpirtëror 2005 e autores Liri Hidërshaj ISBN 99927 - 960 - 4 - 9 Redaktore e
 • shpirtëror novelë 2005 Liri Hidërshaj Për pak lumturi poezi 2006 Venka Capa Rrëfimi novelë 2006 Liri Hidërshaj Dialog për paqen e pamundur