Back

ⓘ Ekonomistë tunizianë ..
                                               

Ibn Halduni

Ibn Halduni ka qene nje historiograf dhe historian arab. Çmohet si pararendesi i disiplinave moderne te historiografise, demografise, sociologjise dhe ekonomiks. Njihet me mire per vepren e tij Muqaddimah, ose Prolegomena Parathenia. Libri i tij ndikoi bindshem historianet osmane te shek. XVII Kâtip Çelebiun dhe Mustafa Naimin qe perdoren teorite e librit per te analizuar ngritjen dhe renien e Perandorise Osmane. Studjuesit evropiane te shek. XIX ia njohen rendesine librit dhe e çmuan Ibn Haldunin nder filozofet me te rendesishem te Mesjetes.