Back

ⓘ Para ..
                                               

Elementet e sigurise se parase se Shqiperise

Njera nder elementet te cilat kane shume rendesi tek paraja eshte qe gjate perdorimit te tij te vertetohet qe ajo nuk eshte falso. Per te vertetuar kete tek paraja e Shqiperise, perkatesisht Leku, kemi disa elemente te cilat e dallojne parane origjinal nga ajo falso

                                               

Adrenalina (këngë)

Adrenalina eshte nje kenge e kengetares italiane Senhit, e publikuar me 8 mars 2021 permes Panini Sp A. Kenga eshte planifikuar ta perfaqesoje San Marinon ne Festivalin Evropian te Kenges 2021 ne Roterdam, Holande. Nje version me vokal nga reperi amerikan Flo Rida u publikua me 12 mars 2021.

                                               

Projektori

Nga latinishtja proicere, proiectum = para perplase/paraqites. Paisje elektroteknike qe sherben per paraqitjen e fotografive te zmadhuara optikisht, ne nje plane.

                                               

Anti

Kjo faqe ben kthjellimin e titujve qe kane per baze Anti. Nese nje lidhje e brendshme ju solli ketu, ju lutemi, ndryshojeni lidhjen ne fjale qe te ridrejtoje direkt te faqja e duhur. Anti lat. kunder para shtese e disa fjaleve te cilat se bashku me parashtesen anti paraqesin kuptimin e kundert te fjales baze.

Croquembouche
                                               

Croquembouche

Croquembouche eshte nje embelsire franceze e perbere nga duhma e pastes choux te grumbulluara ne nje kon dhe te lidhur me fije karameli. Ne Itali dhe France, shpesh sherbehet ne dasma, pagezime dhe bashkime te para.