Back

ⓘ SGML, eshte meta-gjuhe programimi me te cilen mund te caktohet gjuha e dokumenteve. SGML eshte e bazuar ne IBM dhe GML te cilet Charles Goldfarb, Edward Mosher ..
SGML
                                     

ⓘ SGML

SGML, eshte meta-gjuhe programimi me te cilen mund te caktohet gjuha e dokumenteve. SGML eshte e bazuar ne IBM dhe GML te cilet Charles Goldfarb, Edward Mosher dhe Raymond Lorie i zhvilluan ne vitet 60.

Shembull, gjuhe te nje llojshme jane XML dhe HTML. XML-ja eshte e konsiderueshme me e persosur si gjuhe programimi se sa SGML-ja sepse ka me shume opcione dhe mundesi.

Verzioni tjeter po ashtu i zgjuar i SGML-it eshte DocBook qe eshte dizajnuar per ti perpiluar dokumentet teknike. Tashme ne DocBook eshte poashtu edhe XML-verzioni.

SGML eshte e percaktuar ne standardin ISO: ISO-8879

Ky artikull ne lidhje me Interneti eshte i cunguar. Mund te ndihmoni Wikipedine duke e permiresuar.

                                     
  • ekzistojnë në HTML 4. Berners - Lee e konsideronte HTML - në si një program i SGML - së, por ai nuk u definua si i tillë formalisht deri në publikimin e vitit
  • XML është gjuhë skriptuese që i takon familjes së SGML Ajo ka të njëjtën formë sikur edhe HTML me disa përjashtime më profesionale. XML në fakt është
  • appearance can be specified by using HTML for relatively simple things, SGML for more complex things, or PostScript, Display PostScript, or TeX for advanced