Back

ⓘ Lista e vendeve shqiptar të Italisë. Rrethi i Peskares Abruci Badhesa: Villa Badessa Apulia Kazallveqi: Casalvecchio di Puglia Rrethi i Foxhes Qefti: Casalvecch ..
                                     

ⓘ Lista e vendeve shqiptar të Italisë

 • Rrethi i Peskares
 • Abruci
 • Badhesa: Villa Badessa
 • Apulia
 • Kazallveqi: Casalvecchio di Puglia
 • Rrethi i Foxhes
 • Qefti: Casalvecchio di Puglia
 • Shen Marcani: San Marzano di San Giuseppe
 • Rrethi i Tarantos
 • Shen Pali: San Paolo Albanese
 • Zhura: Ginestra
 • Barilli: Barile
 • Rrethi i Potenxes
 • Bazilikata
 • Mashqiti: Maschito
 • Shen Kostandini: San Costantino Albanese
 • Rùri: Ururi
 • Molise
 • Portkanuni: Portocannone
 • Kemarini: Campomarino
 • Rrethi i Kampobasos
 • Munxhufuni: Montecilfone
 • Vina: Vena di Maida
 • Kalabri
 • Rrethi i Katanxaros
 • Garafa: Caraffa di Catanzaro
 • Marçedhuza: Marcedusa
 • Dandalli: Andali
 • Qana: Cerzeto
 • Vakarici: Vaccarizzo Albanese
 • Allimarri: Marri
 • Kantinela: Cantinella
 • Frasnita: Frascineto
 • Shen Mertiri: San Martino di Finita
 • Farneta: Farneta
 • Shen Japku: San Giacomo di Cerzeto
 • Picilia: Santa Caterina Albanese
 • Maqi: Macchia Albanese
 • Pllateni: Plataci
 • Fallkunara: Falconara Albanese
 • Shen Benedhiti: San Benedetto Ullano
 • Spixana: Spezzano Albanese
 • Kasternexhi: Castroregio
 • Shen Mitri: San Demetrio Corone
 • Purçill: Eianina
 • Firmoza: Acquaformosa
 • Shen Vasili: San Basile
 • Strighari: San Cosmo Albanese
 • Ungra: Lungro
 • Mbuzati: San Giorgio Albanese
 • Shen Sofia: Santa Sofia dEpiro
 • Ferma: Firmo
 • Çifti: Civita
 • Kajverici: Cavallerizzo
 • Rrethi i Kozenxes
 • Rrethi i Krotones
 • Karfici: Carfizzi
 • Puheriu: Pallagorio
 • Shen Kolli: San Nicola dellAlto
 • Rrethi i Avellinos
 • Katundi: Greci
 • Kampanja
 • Kundisa: Contessa Entellina
 • Sicili
 • Hora e Arbereshevet: Piana degli Albanesi
 • Rrethi i Palermes
 • Sendastina: Santa Cristina
                                     
 • domëthënë shqiptarët e Italisë i quajtur edhe italo - shqiptarë, janë pakica etno - gjuhësore shqiptare vendosur historikisht në jug të Italisë Ata jetojnë në
 • ortodokse janë aspekte të pamohueshme të një arti të aplikuar siç është teknika tekstile. Arbëreshët Lista e vendeve shqiptar të Italisë Kisha Bizantine Arbëreshe
 • Kjo është lista e lëvizjeve të dhunshme antiqeveritare që janë zhvilluar në shtetin shqiptar që nga viti 1912 kur lindi shteti shqiptar e deri më tani
 • Arratisja e Zogut në prill 1939 pas sulmit të Italisë Fashiste është kritikuar ashpër dhe është quajtuar dezertim. Ikja e tij e pazakontë e dëmtoi popullaritetin
 • vise dhe lartësi të ndryshme mbi nivelin e detit vërehen ndikime mesdhetare dhe alpine. Ndonëse Kosova është një prej vendeve më të varfra me ujëra në
 • ushtarake e kulturore ballkanike. Ne këtë qytet ishin vendosur konsullatat e disa vendeve si ajo e Austro - Hungarisë, Rusisë, Greqisë, Italisë etj. Për
 • perëndimore të Greqisë dhe në ato jugore të Italisë Disa prej fiseve ilire, si mesapët dhe japigët, u vendosën përgjithmonë në brigjet e Italisë së Jugut