Back

ⓘ Kumështi. Kumeshti eshte nje nenprodukt i qumeshtit, me konkretisht eshte nje mbetje e perfituar nga qumeshti gjate procesit te nxenies se djathit ose gjizes. N ..
Kumështi
                                     

ⓘ Kumështi

Kumeshti eshte nje nenprodukt i qumeshtit, me konkretisht eshte nje mbetje e perfituar nga qumeshti gjate procesit te nxenies se djathit ose gjizes. Ne kohen me te re, nga shume prodhues te produkteve qumeshtare, ne Kosove, Maqedoni dhe Shqiperi, kumeshti ju afrohet konsumatoreve, si nje nder produktet qe percjellin katalogjet e dietave.

Ne lengun e fituar nga nxenia e djathit ose gjizes i shtohet nje luge kos dhe perzihet mire dhe mbulohet njejte sikur kosi per 3 ore dhe futet ne frigorifer. Eshte pije shume e shendetshme dhe e shijshme.

                                     
  • qumështarë. Qumështi Djathi Kosi Gjiza Ajka Dhalla Hirra Gjalpa Kefiri Kumështi Kaçkavalli Zënia e kosit Salca e kosit Një mjelëse rrotulluese e qumështit