Back

ⓘ Zbulues amerikanë ..
                                               

Charles Lindbergh

Charles Augustus Lindbergh ishte nje aviator, oficer ushtarak, autor, shpikes dhe aktivist amerikan. Ne moshen 25 vjeç ne vitin 1927, ai shkoi nga erresimi si nje pilot i Postave ajrore te Shteteve te Bashkuara drejt fames boterore te menjehershme duke fituar Çmimin Orteig per berjen e nje fluturimi te pandalshem nga New York City per ne Paris. Lindbergh mori dekorimin me te larte ushtarak te Shteteve te Bashkuara, Medaljen e Nderit, per fluturimin e tij te vetem transatlantik. Ne fund te vitit 1920 dhe fillim te viteve 1930, Lindbergh pameshirshem perdorur famen e tij per te ndihmuar ne p ...