Back

ⓘ Senica shtrihet ne rrafshnalte e Peshterit. Sipas etimologjise popullore, si nje vendbanim i nje treve shume te pasur me bar, i cili kositet tre here ne vit, dh ..
Senica
                                     

ⓘ Senica

Senica shtrihet ne rrafshnalte e Peshterit. Sipas etimologjise popullore, si nje vendbanim i nje treve shume te pasur me bar, i cili kositet tre here ne vit, dhe thahet e shnderrohet ne sane, per ti ushqyer bagetite gjate stines se gjate te dimrit. Ndersa ne etimologjine serbe nga sěnьsenka’-ka kuptimin e hijes.

                                     

1. Gjeografia

Teritori i komunes se Senices ka nje siperfaqe prej 1059 km 2 ne nje lartesi mbidetare prej 1000–1030 m. Shtrihet ne fushegropen e Sjenices ne anen e djathte te lumit Uvac dhe paraqet qendren blegtorale te Peshterit.

                                     
  • Vendlindja ime - Senica e Delvinës : kujtime libër me autor Stefan P. Miho dhe redaktor Aleko Miho. Botuar në Tiranë nga Julvin 2 në vitin 2014 Ribot
  • Senica është një fshat në komunën Vergo në rrethin e Delvinës të Shqipërisë.
  • 7, 792 ft mbi nivelin e detit. Majat e tjera të rëndësishme janë: Deli Senica dhe Suva Bara. Deshati gjithashtu ka gryka të thella lumore, pyje madhështore
  • Jakubini Sokrat - nga Nivicë - Bubari, Jorgji Aleks - nga Senica e Rrëzomës, Kaçi Petro - nga Senica e Rrëzomës, Kali Vasil nga Leshnica, Kalo Xhemal
  • Serbisë Qendrore kishte më shumë serbë, tre komunat Novi Pazar, Tutini, dhe Senica kishin më shumë boshnjakë, dy komunat Bujanovci dhe Presheva kishin më
  • Hercegovinën dhe Shqipërinë. E përbëjnë këto komuna: Pazari i Ri, Tutini, Senica Prepoli, Nova Varosh, Bellopoja, Rozhaja, Plava, Plevla dhe Berana. Gjatë
  • paraqitur territorin ushtarak me numër të caktuar të ushtrisë nën një flamur. Senica - Sipas etimologjisë popullore, si një vendbanim i një treve shumë të pasur