Back

ⓘ Apple Inc., LSE: ACP, dikur Apple Computer, Inc, eshte nje korporate multinacionaleamerikane me seli ne Cupertino, Kaliforni qe harton, zhvillon, dhe shet elekt ..
Apple Inc.
                                     

ⓘ Apple Inc.

Apple Inc., LSE: ACP), dikur Apple Computer, Inc, eshte nje korporate multinacionaleamerikane me seli ne Cupertino, Kaliforni qe harton, zhvillon, dhe shet elektronikes te konsumit, software kompjuter, dhe kompjuteret personal.Kompania eshte themeluar ne 1 prill 1976, dhe te perfshihet ne 3 janar 1977. Fjala "kompjuter" u hoq nga emri i saj me 9 janar 2007, per te pasqyruar fokusin e saj zhvendosur drejt elektronikes te konsumit pas futjes se iPhone. Produktet me te njohur te saj hardware jane linja e kompjutereve Mac, iPod, iPhone dhe iPad. Software e saj perfshin Mac OS X dhe iOS sistemet operative, iTunes media shfletuesit, web browser Safari dhe iLife dhe iWork kreativiteti dhe suita te prodhimit.