Back

ⓘ Era, histori. Era eshte periudhe historike e matjes se kohes sipas ndodhive qe ne histori kane krijuar ndryshime te veçanta.era eshte periudh e vecant e era dhe ..
                                               

Era (kthjellim)

Kjo faqe ben kthjellimin e titujve qe kane per baze Era. Nese nje lidhje e brendshme ju solli ketu, ju lutemi, ndryshojeni lidhjen ne fjale qe te ridrejtoje direkt te faqja e duhur. Era eshte koha ne te cilen moti paraqitet me levizje te rrepta ne kuptimin e gjere. Era klub i mundjes Era - periudhe kohore e motit Era e Vardarit - ere kryesore ne Republiken e Maqedonise Era dhe lisi - film shqiptar Era histori - periudhe kohore historike Era e ngrohte e thellesive - film shqiptar i vitit 1982

                                               

Koço Kosta

U lind ne vitin 1941 ne Suhe te Lunxherise. Mesimet e para i mori ne vendlindje. Shkollen 8-vjeçare e kreu ne Gjirokaster. Ne Tirane vazhdon shkollen e mesme ekonomike dhe me pas nis studimet ne Fakultetin Histori-Filologji kohe kur shkruan tregimin e pare "Ne rruge". Vjen pas tij "Shenime permes shiut" nje liber me reportazhe, portrete, skica. Me "Une dhe komiti" merr çmimin e pare ne konkursin kombetar te letersise me rastin e 25-vjetorit te Çlirimit te Atdheut. Me te mbaruar studimet emerohet mesues ne fshatin Picar. Ne 1973-in romani "Qafa e Botes" shpallet me i miri ne nje pervjetor t ...

                                               

A History of Money and Banking in the United States

A History of Money and Banking in the United States: The Colonial Era to World War II eshte nje liber nga ekonomisti Murray Rothbard, i botuar ne vitin 2002.

                                               

Industria

Industria eshte dege ekonomike,e cila merret me perpunimin dhe transformimin e lendes se pare me prejardhje organike,inorganike dhe minerale ne gjysemfabrikate dhe prodhime finale qe i kushtohen konsumit te gjere ose prodhimit te metutjeshem.

                                               

Anno Domini

Anno Domini apo ne menyre te plote Anno Domini Nostri Iesu Christi, shkurtuar AD, numerimi i viteve te Eres se krishtere, e cila perdor kalendarin gregorian dhe julian. Numerimi i viteve para ketij njehsimi shenohet me ante Christum natum = mbas lindjes se Krishtit, shkurt AC. Datimi sipas "Anno Domini" u parashtrua nga murgu Dionysius Exiguus ne vitin 525, dhe nisi te pervetesohej ne Evropen Perendimore gjate qindvjeçarit te tete. Dionisi nuk i numeronte me vitet siç behej zakonisht me pare, sipas hipjes ne fron te perandorit perndjekes te krishtereve Dioklecianit, por qe prej incarnation ...

                                               

Finiqi

Finiqi eshte nje fshat ne komunen Finiq ne rrethin e Delvines te Shqiperise. Eshte qender e komunes me te njejtin emer, ku permblidhen fshatrat Finiq, Karahaxh, Blerimas Shijan, Buronje, Vrion, Navarice, Bregas dhe Çlirim S.M.T. Koordinatat gjeografike: gjeresia veriore 39° 54 23", gjatesia lindore 20° 3 30". Foinikia ka nje histori te lashte. Ai ka qene kryeqendra e kaoneve, ndersa ne shekullin III u be kryeqyteti i gjithe shtetit te Epirit. Sipas Polibit, ka qene qyteti me i fortifikuar i Epirit. Ngrihej ne nje koder ne formen e nje anijeje te permbysur. Fshati i sotem ndodhet ne rreze t ...

                                     

ⓘ Era (histori)

Era eshte periudhe historike e matjes se kohes sipas ndodhive qe ne histori kane krijuar ndryshime te veçanta.era eshte periudh e vecant e era dhe kolones

                                     

1. Shembuj

  • Era budiste apo Nirvana nga vit vdekja e Budes me 483 para eres se Krishtit.
  • Era myslimane nga diat e largimin e profetit Muhamet prej Mekes ne Medine me 16 korrik 622 sipas eres se Krishtit.
  • Era krishtere fillon nga lindja e Krishtit.