Back

ⓘ Aikido eshte art luftarak me origjine nga Japonia. Krijuesi i saj eshte Morihei Ueshiba. Aikido rruga e harmonise konsiderohet te jete stil jo agresiv sepse pra ..
Aikido
                                     

ⓘ Aikido

Aikido eshte art luftarak me origjine nga Japonia. Krijuesi i saj eshte Morihei Ueshiba.

Aikido rruga e harmonise konsiderohet te jete stil jo agresiv sepse praktikuesit e aikidos nuk nxisin sulm. Parimi baze i aikidos eshte" mos lufto force me force”. Aikido perdore shume pak teknika te goditjeve me dore dhe kembe. Ne vend te kesaj forca e sulmuesit eshte e ridrejtuar ne hedhje, teknika te levave dhe ne teknika frenuese. Madhesia, pesha, mosha, dhe forca fizike e sulmuesit luan rol shume te vogel, sepse praktikuesi i shkathte i Aikidos eshte i afte qe te ridrejtoj energjine e sulmuesit, duke e mbajtur sulmuesin ne gjendje te çekuilibruar konstante.

Qe te jete efektive Aikido merr kohe te gjate per tu mesuar dhe mjeshteruar ne krahasim me artet tjera luftarake. Aikido mund te praktikohet edhe ne moshe te shtyre sepse aikido eshte art luftarak i cili nuk mbeshtetet ne fleksibilitet, shpejtesi te muskujve, dhe force. Keshtu Aikido u be e njohur me grate dhe me personat e moshave te vjetra. Trajnimi i aikidos meson perdorimin e disa armeve te arteve marciale siç eshte tento, Jo dhe Bokken. Gjithashtu eshte stili sportiv i aikidos i quajtur aikido tomiki.

Aikido u popullarizuar nga aktori Steven Seagal.

                                     
  • e tij teknikat Aiki Daitō ryū dhe Aiki Jūjutsu, që është skeleti i Aikido Shume shpejt themeloi asociacionin Aikikai Foundation dhe Kobukan dōjō
  • fushën e arteve marciale. Steven është graduar me rrypinë e zi 7 Dan në Aikido ka qenë i pari jo Japonez i cili ka hapur një dojo në Japoni. Në vitet
  • për te kontrolluar gjendjen e brendshme dhe te meson disiplinen ne jet Aikido Bujinkan Budo Taijutsu Genbukan Ninpo Bugei Hapkido Hankido Capoeira Judo
  • Deri atëherë ai kishte studiuar shkathtësitë e tjera, siç janë Kendo, Aikido dhe Iaido. Në vitin 1957, sensei Murakami vendoset në Paris, ndërsa nga
  • Miyakonojo. Bokken standard i përdorur më së shumti në Kendo, Iaido dhe Aikido u krijua nga mjeshtri Aramaki në bashkëpunim me All Japan Kendo Federation
  • karate i quajtur më vonë kickboxing karate, taijiquan, jūjutsu, kendo, aikido taekwondo dhe, në këto vitet e fundit, edhe krav maga. Në 2014 Jessica
  • GODITJA PËRPJETE AGO - NOFULLA OSE MJEKRA AI UCHI - GODITJA E NJEKOHESHME AIKIDO - SHKATHTËSIA JAPONEZE E VETËMBROJTJES AKA - KUQ AKIRESU KEN - TETIVA E