Back

ⓘ Abadan eshte qytet ne Iran ne Khūzestānin. Ne vitin 1980 kishte 400 000 banore. Ne luften per kufinje ne mes Irakut dhe Iranit e cila kishte filluar nga shtator ..
Abadan
                                     

ⓘ Abadan

Abadan eshte qytet ne Iran ne Khūzestānin. Ne vitin 1980 kishte 400 000 banore. Ne luften per kufinje ne mes Irakut dhe Iranit e cila kishte filluar nga shtatori 1980 ishte qytet shume i sulmuar. Gjate ketyre sulmeve eshte demtuar rende rafineria e naftes me e madhja ne bote deri ne vitet´80-ta.

                                     
  • Baýramaly 75, 797 banorë Mary 7 Türkmenbasy 68, 292 banorë Balkan 8 Tejen 67, 294 banorë Ahal 9 Abadan 39, 481 banorë Ahal 10 Magdanly 34, 745 banorë Lebap