Back

ⓘ Pneumologjia ose Pulmologjia eshte dege e mjekesise se brendshme, e cila merret kryesisht me semundjet e mushkerive. Pneumologjia merret me profilaksen, zbulimi ..
Pneumologjia
                                     

ⓘ Pneumologjia

Pneumologjia ose Pulmologjia eshte dege e mjekesise se brendshme, e cila merret kryesisht me semundjet e mushkerive.

Pneumologjia merret me profilaksen, zbulimin dhe trajtimin konservativ te semundjeve te mushkerive, bronkieve, mediastinusit si dhe te pleures. Ndersa Kirurgia toraksale eshte pjese e kirurgjise, kurse rrezatimi i tumoreve te mushkerive eshte pjese e radiologjise, kurse kemoterapia e tumoreve te mushkerive eshte pjese e onkologjise por nuk hyn direkt ne Pneumologji.

                                     

1. Semundjet me te shpeshta ne Pneumologji

Pneumonia Sarkoidoza Tuberkulozi Hipoksemia Tumoret e mushkerive Tumoret mediastinale Semundja obstruktive kronike Semundja restriktive Semundjet vaskulare
                                     
  • Kardiologjia sëmundjet e zemrës Nefrologjia sëmundjet e veshkave Pneumologjia sëmundjet e mushkërive Reumatologjia sëmundjet e kyçeve e të sistemit
  • jetë 23 shkurt 2001. Doktor Shefqet Ndroqi njihet ndryshe si babai i Pneumologjia shqiptare. 1945 - 1990 Personalitet i Mjekësisë shqiptare merita e Prof
  • Corona Korona Imazh mikroskopik i SARS - CoV - 2 Specialitet Infektologji, Pneumologjia Virologjia, Epidemiologjia, emergency medicine Simptomat Ethe, kollitje